Cea mai mică pensie medie din România este înregistrată în Botoșani! Care este județul unde bătrânii o duc cel mai bine

Unde sunt cele mai mari si cele mai mici pensii din România.

G.S., miercuri 30 ianuarie 2019 , 17:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai bine de 3,56 milioane de pensionari de la noi din țară au ieșit la pensie la limită de vârstă. Suma medie pe care aceștia o încasează de la stat se ridică la 1.340 de lei pe lună, însă diferențele dintre pensiile lor sunt majore. 

Cele mai mari pensii sunt primite de către bătrânii din sectorul 1 al Capitalei, acolo unde pensia medie este de 1.747 de lei pe lună. Pe locul al doilea se află locuitorii din sectorul 6, acolo unde pensie medie este de 1.537 de lei pe lună.

În total, pensia media a Capitalei este de 1.504 lei, însă situația nu este la fel de bună pentru mulți dintre bătrânii din provincie.

Județele cu cei mai săraci bătrâni

Dacă în Capitală pensie medie depășește 1.500 de lei, nu acelși lucru se poate spune și despre situația din provincie. În multe dintre județele din România bătrânii trăiesc cu foarte puțini bani și duc grija zilei de mâine, în loc să se bucure de liniște și de timp petrecut cu nepoții. În Botoșani situația este de-a dreptul îngrijorătoare, pensia medie fiind de doar 946 de lei.

Nici în Giurgiu lucrurile nu stau mai bine. Cei aproximativ 55.000 de de pensionari primesc de la stat, în medie, 954 de lei. Și în Bistrița, Satu Mare, Vaslui, Vrancea și Călărași pensia medie nu depășește 1000 de lei lunar.

sursa foto: Adevărul

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si