Cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat. 38 de oameni au fost uciși în Myanmar

Miercuri a fost cea mai sângeroasă zi în Myanmar de la lovitura de stat de la 1 februarie, înregistrându-se 38 morţi, după cum a declarat trimisul ONU pentru această ţară, elveţiana Christine Schraner Burgener, citată de France Presse.

Razvan Ilie, joi 04 martie 2021 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Forţele de securitate din Myanmar au continuat miercuri să tragă cu gloanţe reale împotriva manifestanţilor, sfidând valul de proteste internaţionale. Junta pare mai hotărâtă ca oricând să reprime protestele după răsturnarea guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi.

" Sunt peste 50 de morţi de la începutul loviturii de stat şi mai mulţi răniţi" a declarat Christine Schraner Burgener în cadrul unei videoconferinţe din Elveţia, unde locuieşte.

Citeste si: Ipoteză-șoc. Cei doi muncitori uciși la Onești ar fi fost torturați înainte de crimă

Cea mai sângeroasă zi de la izbucnirea revoltelor în Myanmar

Referitor la condiţiile puse de militari pentru o vizită a sa în Myanmar, vizită cerută de o lună de Naţiunile Unite, emisara ONU a spus că i s-a transmis că este binevenită, dar 'nu acum', întrucât trebuie ca militarii să rezolve în prealabil unele probleme.

Emisarul ONU a precizat că menţine contacte cu toate părţile în Myanmar, inclusiv cu armata, care i-a transmis că are în vedere alegeri într-un an.

Proces secret împotriva fostei președinte Aung San Suu Kyi 

Raportorul special al ONU pentru Myanmar, Tom Andrews, a emis la sfârșitul lunii februarie un avertisment, declarându-se îngrozit de riscul escaladării violenţei la trei săptămâni după lovitura de stat militară.

În declaraţia sa, Tom Andrews a mai spus că "a primit informaţii că au fost trimişi soldaţi din zonele periferice în Yangon", capitala economică a ţării, unde se adună manifestanţii.

"În trecut, astfel de mişcări de trupe au precedat ucideri, dispariţii şi arestări în masă", a adăugat oficialul ONU.

"Sunt îngrozit la ideea că, ţinând cont de confluenţa acestor două mişcări, protestele masive planificate şi convergenţa trupelor, militarii ar putea fi pe punctul de a comite crime şi mai grave împotriva poporului din Myanmar".

Andrews a mai spus că a "auzit că un proces secret" intentat liderei Aung San Suu Kyi şi fostului preşedinte Win Myint a început la mijlocul lunii februarie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si