Cea mai sigură destinație pentru turiști s-a închis brusc

Noile mutații ale coronavirusului au speriat autoritățile din Tahiti, considerată până acum "cea mai sigură destinație pentru turiști".

Decizia bruscă de lockdown în Tahiti a fost luată ca urmare a evoluției accelerate a pandemiei și a mutațiilor care cresc riscurile unei călătorii, în ciuda dorinței crescute a turiștilor de a pleca în vacanță.

În 29 ianuarie, guvernul francez a suspendat turismul către toate teritoriile sale, incluzând Polinezia Franceză în Oceanul Pacific, Saint Martin în Caraibe și Saint Pierre și Miquelon în estul Canadei.

Începând din 3 februarie, călătoriile nu mai sunt permise aici decât pentru motive stringente legate de profesie, sănătate și familie, cu condiția unei carantine de 14 zile.

Citeste si: De ce crește numărul infectărilor cu coronavirus în țara cea mai vaccinată din lume

"Chiar acum este momentul perfect pentru a vizita Tahiti"

Polinezia Franceză a anunțat suspendarea turismului în aceeași zi în care era recomandată într-un articol din Men’s Journal ca destinație sigură și goală de turiști, potrivit Digi24.

Conform reportajului, Tahiti este "sigură" și "goală" de turiști.

"Chiar acum este momentul perfect pentru a vizita Tahiti", suna invitația pe care turiștii au perceput-o ca fiind momentul perfect pentru o vacanță acolo.

tahiti
Restricțiile bruște, care fac parte dintr-un efort mai larg al Franței de a-și proteja granițele, sunt cauzate de noile variante Covid care apar în întreaga lume

Restricțiile bruște, care fac parte dintr-un efort mai larg al Franței de a-și proteja granițele, sunt cauzate de noile variante Covid care apar în întreaga lume.

Autoritățile au motivat decizia de a închide granițele Polineziei Franceze ca o obligație de protejare a sănătății în fața amenințării mutațiilor Covid care afectează treptat și masiv întreg globul.

"Confruntat cu acest nou val al pandemiei, trebuie să ne asumăm din nou responsabilitățile. Trebuie să ne protejăm pentru a salva viețile celor mai vulnerabili", a transmis Edouard Fritch, președintele Polineziei Franceze.

Citeste si: Peste 24 de morţi în Maroc, într-un atelier textil clandestin, în urma unor ploi violente

Câte cazuri de COVID-19 sunt în Polinezia Franceză 

Noile tulpini Covid identificate pentru prima dată în Africa de Sud, Brazilia și Marea Britanie sunt mai transmisibile decât cele anterioare, iar îngrijorările legate de faptul că vaccinurile actuale ar putea fi mai puțin eficiente împotriva lor au diminuat entuziasmul din jurul lansării globale de vaccinuri care a început în decembrie 2020.

Polinezia Franceză a confirmat până în prezent peste 18.000

de cazuri de Covid-19, 333 fiind cazuri noi în ultimele două săptămâni.

În timp ce ratele de infectare au scăzut din noiembrie anul trecut, când au fost confirmate 1.384 de cazuri într-o singură zi, Polinezia Franceză se luptă încă cu focarele active care au apărut după ce a renunțat la impunerea carantinei pentru vizitatori.


Autor

Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.

A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.

Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.

Îți Recomandăm Și...