Cea mai TRISTĂ imagine din timpul pandemiei: polițiștii păzesc cimitirul pentru ca românii să nu-și poată jeli morții

Măsurile anunțate de autorități, conform cărora mersul la cimitire a fost interzis în perioada pandemiei a creat multă nemulțumire în rândul românilor.

Author: Radu Constantin luni 13 aprilie 2020 , 18:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Închiderea cimitirelor în Sâmbăta Pomenirii Morților și de Florii au reprezentat o lovitură grea pentru români, obișnuiți ca în fiecare an să meargă la rudele pe care le-au pierdut.

Decizia a creat nemulțumire și confuzie, mulți neînțelegând decizia autorităților.

”Pesemne că îmbolnăvim morții”

”Mergeam până la groapă la taică-meu și la maică-mea să pot să iau niște măsuri pentru o ușiță, să o fac acasă, atât tot. Cât dura? Două minute! Dar, pesemne că îmbolnăvim morții!”, a declarat un bucureștean pentru TVR2.

Citeste si: Șoc în Italia! Morții de coronavirus nu mai au loc în crematoriile din Lombardia! La ce soluții urgente au recurs autoritățile

De Florii, cimitirele din Capitală au fost păzite de jandarmi și polițiști. De exemplu, un echipaj al Poliției a stat ”de pază” toată ziua în fața Cimitirului Eroilor Revoluției din București.

”Să ne întipărim în minte aceast imagine”

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

”Imaginea zilelor ăstora nenorocite trebuie să rămână asta! Să ne-o întipărim în minte și în suflet! Polițiști păzind cimitirul Eroilor Revoluției astfel încât părinții și copiii lor să nu îi poată jeli”, a scris utilizatorul Adrian C. pe contul lui de socializare.

Amenzile, de la 2.000 lei

În ceea ce privește mersul la cimitir în perioada următoare, până la finalul pandemiei, Poliția Română a fost extrem de clară.

”Aceste situații sunt reglementate prin ordonanțe militare care permit doar slujbele de înmormântare/cununie/botez desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8). Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență”, a anunțat poliția.

Amenzile pentru persoanele care încalcă reglemantările impuse de ordonanțele militare pornesc de la 2.000 lei.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si