Cea mai valoroasa colectie de mori a Europei se afla chiar in inima tarii, la Sibiu.

Va e dor de vacanta şi vreti sa va relaxati in mijlocul naturii? Ei bine, nu trebuie sa strabateti mii de kilometri pentru a vedea spectacolul morilor din Olanda sau al celor de pe litoralul Mediteranei.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D joi 18 mai 2017 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inchizi ochii, ii deschizi si... esti in Olanda! Fara bilet de avion si fara vreo formula magica, dai nas in nas cu morile de vant!

Mici sau mari, plutitoare sau pe uscat, constructiile de poveste se inalta, din loc in loc, intr-o oaza de verdeata! Povestea le-o aflam de-ndata ce pasim pe aleile Muzeului Astra!

Lucian Robu, muzeograf Muzeul Astra Sibiu- Avem moara caciulata, moara de tip olandez, cea din Vestepe, dar foarte bine o putem gasi si in vestul si inspre Nordul Europei...

UNICE IN EUROPA

Lucian Robu: Avem moara din Munteni tot plutitoare, de dminesiuni mai mici pe care o gaseam pe Olt, dar o gaseam in aceeasi masura  si in Vestul si centrul Europei.

Odinioara folosite de stramosi la macinatul cerealelor, morile de lemn sunt astazi exponate pretioase aduse din toata tara! Grija cu care au fost pastrate le face sa functioneze inca!

Stefan Paucean: O alta moara, o alta instalatie traditionala de macinat cereale. Ulterior au fost dezvoltate in Franta, Germania, dar cel mai mult in Franta pe Sena in Paris, erau cunoscut sub numele de mori de pod.

Colectia de mori de la Sibiu este considerata cea mai variata din Europa! Atrage, anual, mii de turisti din toata lumea!
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si