Cea mai vârstnică persoană din Europa, vindecată de coronavirus

Cea mai vârstnică persoană din Europa, a doua cea mai vârstnică persoană din lume, s-a vindecat de coronavirus, potrivit BBC. „Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu îmi era frică să mor", le-a spus ea jurnaliștilor.

Author: Razvan Ilie miercuri 10 februarie 2021 , 08:00

sora andre
Sora Andre este cea mai vârstnică persoană din Europa şi trăieşte într-un azil din Toulon
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Călugăriţa franceză care este cea mai vârstnică persoană din Europa şi care trăieşte într-un azil din Toulon a supravieţuit temutului coronavirus. Lucile Randon, care a luat numele de călugăriță Sora Andre încă din anul 1944, urmează să împlinească joi vârsta de 117 ani.

Sora Andre a fost testată pozitiv de coronavirus pe data de 16 ianuarie, dar a avut o formă asimptomatică a maladiei. Potrivit BBC, călugărița a declarat că nici nu a realizat că este contaminată.

Citeste si: Noi vaccinuri împotriva coronavirus. UE a publicat al treilea contract

"Nu îmi era frică să mor"

Sora Andre a fost izolată de ceilalţi rezidenţi ai azilului din sudul Franţei şi este considerată complet vindecată. Ea îşi va sărbători ziua de naştere cu un mic grup de rezidenţi ai azilului.

A fost foarte norocoasă.

Nu m-a întrebat legat de sănătatea ei, voia să ştie dacă mesele sau programul de somn se vor schimba. Nu a arătat vreo teamă legat de boală. Pe de altă parte, a fost foarte îngrijorată pentru ceilalţi rezidenţi ”, a spus David Tavella, purtător de cuvânt al azilului Sainte Catherine Labouré, conform News.ro.

sora andre
Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume

Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).

Întrebată de BFM dacă s-a temut de Covid-19, ea a spus: „ Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu îmi era frică să mor. Mă bucur să fiu cu voi, dar mi-aş dori să fiu în altă parte- alături de fratele meu, de bunicul meu şi bunica mea ”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si