Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

Ceafa de porc. Carnea de porc este una dintre preferatele românilor. Și când vine vorba de ceafa de porc, aceasta e nelipristă de pe grătare și din meniurile din restaurante.

R.B., sâmbătă 02 mai 2020 , 16:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ceafa de porc. Carnea de porc, în general, are un conţinut bogat în proteine, dar este o carne inclusă în categoria „grea” , cu metabolizare lentă.

Este bogată în vitamine şi minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.

Ceafa de porc

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Mușchiul - carne slabă, ceafa și coastele - carne grasă

”Carnea rămâne o sursă de proteine de origine animală, saţioasă şi cu gust bun. Din păcate, noi mâncăm mai mult după gust şi mai puţin după necesarul zilnic de nutrienţi. Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.

Citeste si: Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Ceafa de porc

Ceafa de porc. Carnea de porc poate reprezenta pentru organism şi o sursă bună de fier. ,,O recomand pacienţilor, cu măsură, în cazul anemiei feriprive, adică lipsei de fier. O porţie de 100 g de carne de porc oferă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier'', spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

Persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficienţa de zinc. Fierul, zincul şi vitamina D, pe care carnea roşie le conţine, sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente. 

Ceafă de porc la cuptor - Rețetă

Ingrediente

Ceafă de porc, muşchi sau pulpă

Sare

Piper

Cimbru

O lingură de ulei

Un pahar de vin alb

Usturoi

Ceafa de porc

Citeste si: Tochitură. Rețeta originală din Bucovina

Mod de preparare

Ceafa de porc. Porţionăm carnea, apoi o condimentăm cu sare, piper şi cimbru. Aşezăm carnea într-o tavă unsă cu puţin ulei, adăugăm usturoiul şi un pahar de vin alb, apoi acoperim carnea cu apă. Se introduce la cuptor la o temperatură de 180 de grade.

Citeste si: Mâncare expirată pentru persoanele carantinate în Mamaia! Neregulile scoase la iveală de Protecția Consumatorului

Ceafa de porc. Se întorc bucăţile de carne în momentul în care s-au rumenit pe o parte. După ce s-au rumenit şi pe cealaltă parte, iar apa a scăzut, este momentul să scoateţi carnea din cuptor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si