Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Vă prezentăm o rețetă delicioasă care vă va salva în momentele în care rămâneți fără idei în bucătărie.

M.A., miercuri 26 februarie 2020 , 21:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tocăniță de porc. Ingrediente

3-4 cartofi mai mari

1 ceapă mare

5-6 căței de usturoi

1 rădăcină morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 ardei gras galben sau verde

1 ardei capia roșu

1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)

3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele

200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă)

amestec de ierburi și boia, după gust

amestec de ierburi și mărar, după gust

sare, după gust

piper măcinat, după gust

Citeste si: Cum te speli corect pe mâini. Regula de aur care te poate proteja de coronavirus

Tocăniță de porc. Tocăniță de porc cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Tocăniță de porc cum se prepară.

Tocăniță de porc. Cum se prepară

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile, scrie bucataras.ro. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii.

Citeste si: Ce este, de fapt, UNTIȘORUL! Multă lume consumă această plantă verde fără să știe că este TOXICĂ

Tocăniță de porc. Tocăniță de porc cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Tocăniță de porc cum se prepară. 2

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii, lăsăm 2-3 minute și la urmă rădăcinoasele, tot așa, vreo 3 minute. Când sunt gata adăugăm roșiile și lăsăm până ce scade puțin zeama lăsată de ele, nu mai mult de 5 minute.

Citeste si: Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Adăugăm carnea și lăsăm doar până ce se albește puțin. Adăugăm cartofii și punem apă doar cât să-i cuprindă (2-3 căni cu apă!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 20-25 minute.

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și condimentele preferate. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si