Un anunț dat publicității vineri de către un departament al Ministerului Agriculturii din Manila, Filipine, indică faptul că vor fi eliberate permise de import pentru a permite firmelor private să aducă în țară 21.000 de tone de ceapă până la sfârșitul anului 2023. Această măsură are scopul de a asigura o aprovizionare adecvată, având în vedere anticipata creștere a cererii în timpul sărbătorilor, se precizează în comunicatului oficial.

Citește și: Noi scumpiri în anul 2024! Românii vor plăti mai mult pentru anumite produse. Cel puțin 10 noi taxe și impozite vor intra în vigoare

Acest plan de import este destinat să asigure publicul că "nu se va repeta o creştere absurdă a preţurilor", a precizat departamentul.

Filipine s-a văzut nevoită să recurgă la importul de ceapă la începutul anului, întrucât prețurile au crescut semnificativ din cauza unui deficit de aprovizionare pe piața locală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

ceapa-aliment-de-lux

Câtă ceapă a ajuns să importe lunar această țară?

Unii parlamentari au atribuit această situație comercianților care au constituit stocuri și au manipulat prețurile.

Țara din sud-estul Asiei consumă în jur de 17.000 de tone de ceapă lunar.

Potrivit anunțului emis de departamentul din cadrul Ministerului Agriculturii de la Manila, autorizațiile de import vor permite introducerea a 17.000 de tone de ceapă roșie și 4.000 de tone de ceapă albă din China, India și Țările de Jos.

Citește și: Prețul pe care îl plătesc românii pentru masa de Crăciun! Cât au ajuns să coste, în magazine, carnea de porc și produsele de bază pentru sărbători?

Aceste volume vor crea o rezervă menită să stabilizeze prețurile pe piața internă înainte de debutul sezonului de recoltare din primăvară.

În gastronomia filipineză, ceapa, alături de usturoi, reprezintă un ingredient esențial. Creșterea bruscă a prețurilor a avut un impact negativ asupra consumatorilor, în special în perioada crucială a sărbătorilor de final de an, când se desfășoară numeroase reuniuni în familie. Drept urmare, mulți oameni au exprimat nemulțumirea lor cu privire la creșterea prețurilor prin intermediul rețelelor sociale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si