Cei care vor sa obtina permisul de conducere trebuie sa promoveze si un curs de prim ajutor conform unui proiect de lege

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus in Parlament un proiect de lege care va obliga persoanele care urmeaza cursurile scolilor auto sa promoveze si un curs de prim ajutor in vederea obtinerii permisului de conducere.

A.S., joi 13 aprilie 2017 , 12:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit proiectului, in vederea obtinerii permisului de conducere, "candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic".
Programa, modalitatile de organizare si desfasurare a cursului de prim ajutor in trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea si testarea teoretica si practica si baremul de promovare se stabilesc si se actualizeaza prin ordin comun al ministrului Sanatii si al ministrului Afacerilor Interne.

"Toti soferii vor putea asigura rapid si corect masurile de prim ajutor. Datele stiintifice sustin acest demers: cateva secunde fac diferenta dintre viata si moarte, (...) interventia rapida creste sansele de supravietuire. Pentru a fi cu adevarat eficiente, masurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla inmultirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave", scrie Tudor Ciuhodaru, in expunerea de motive.
Deputatul sustine ca in Europa exista 16 state care au implementat deja masuri similare, printre care Marea Britanie, Germania, Norvegia, Elvetia si Danemarca.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si