Vor fi scutiti de la plata impozitelor pe casa si pe masina toti cei care au in grija persoane adulte cu handicap grav. Proiect de lege propus de PSD

Mai multi senatori PSD au depus in Parlament un proiect de lege prin care toti cei care au grija de persoane adulte cu handicap grav sa fie scutiti de la plata impozitelor pe casa si masina.

A.S., miercuri 05 aprilie 2017 , 13:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit propunerii legislative, Articolul 485, alineatul 1 din Codul Fiscal se modifica si va avea urmatorul cuprins: ”Apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiti de la plata impozitului pe cladirea de domiciliu si pe terenul aferent acesteia, precum si de plata impozitului pe autoturism”.

In prezent, aceasta scutire se aplica doar reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate.
Senatorii PSD spun ca, prin aceasta propunere, se face dreptate apartinatorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat care, desi au acelasi domiciliu cu persoana adulta cu handicap pe care o ingrijesc, nu pot beneficia de prevederile Codului fiscal.

Sursa: Libertatea

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si