Barbatul este acuzat ca a strans o avere de 13 milioane de euro din afaceri imobiliare ilegale.

Ionelas Carpaci- cel mai cunoscut individ din lumea interlopa a intrat prin tara pe la vama Cenad. Nu era la volan, ci pe scaunul din dreapta al unei masini de lux. Cand politistii de frontiera i-au verificat actele, au vazut ca este urmarit international.

Roxana Costache, purtator de cuvant Politia de Frontiera Timis: In punctul de trecere al frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice ca pasager intr-un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Germania, cetateanul german de origine romana, cu domiciliul in Frankfurt. Cel in cauza a declarat ca stia ca este condamnat, dar nu credea ca este cautat si de autoritati.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Interlopul a fost ridicat imediat de politisti si dus la inchisoare, acolo unde are de ispasit o pedeapsa de 7 ani si doua luni.

Carpaci  a disparut din tara acum doi ani, cand judecatorii de la Inalta Curte l-au condamnat definitiv pentru un sir lung de infractiuni, intre care inselaciune si instigare la uz de fals in forma continuata.
Facuse avere din afaceri imobiliare ilegale si reusise sa devina stapan pe cladiri valoroase din centrul Timisoarei, pe care le-a trecut pe numele rudelor.

IONELAS CARPACI: Voiam sa va intrebam daca va considerati vinovat. Care e parerea dumneavoastra? Cum sa fiu vinovat? Daca asa vor sa fie...asa este! Este adevarat ca ati luat ilegal cladirile acelea istorice? Niciodata n-am luat nimic, si nici nu am nimic 10.09.11

Aceasta este ultima data cand celebrul interlop a fost vazut in Romania. Apoi s-a mutat cu familia in Germania, in Frankfurt, desi era cautat prin Interpol.

Chiar daca politistii au obtinut un mandat european de arestare pe numele sau, individul a profitat de faptul ca are si cetatenie germana.

Un avocat care a studiat fenomenul mafiei imobiliare din Timisoara este convins ca Ionelas a fost sfatuit de experti judiciari sa se intoarca acasa.

Florin Kovacs, avocat: Nu a fost adus sub escorta, ci a venit sa se predea. Ceea ce inseamna care are mult mai multa incredere in sistemul penitenciar de aici, mai ales ca are zile pe care le poate recupera din cauza spatiului insuficient.

In Romania, Ionelas Carpaci va ispasi doua treimi din pedeapsa, iar apoi va putea fi eliberat conditionat.  Mai are de achitat un prejudiciu de 1,5 milioane de euro statului, din averea sa, estimata la 13 milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si