Cel mai mare număr de români vaccinați de până acum a fost înregistrat marți, 5 ianuarie

În România au fost vaccinate până acum împotriva COVID-19 puțin peste 41.600 de persoane, dintre care 16.100 au primit serul numai în cursul ultimelor 24 de ore. Este un „record” înregistrat de când a început campania, la 27 decembrie, dar este totuși încă departe de ținta asumată de autorități: o medie de 20.000 de vaccinări pe zi.

Author: Andreea Bolocan marți 05 ianuarie 2021 , 20:17

vaccin anti-covid Romania persoane vaccinate
Cel mai mare număr de români vaccinați de până acum a fost înregistrat marți, 5 ianuarie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În total, în România au fost vaccinate 41.609 de persoane

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării Anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 16.101

persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. Potrivit unui comunicat transmis marţi, 5 ianuarie, până în prezent, au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 41.609 de persoane.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20:00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17:00- 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Citeste si: VIDEO- Vaccinarea românilor începe mai devreme din cauza unui medic

Nu au existat reacții alergice grave

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 89 de reacţii comune şi minore, dintre care 56 reacţii de tip local şi 33 reacţii generale. Alte cinci reacţii sunt „în curs de investigare”.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID a ajuns la spital în cutii de pizza

Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare, s-au înregistrat 136 de reacţii comune şi minore: 64 locale- cu durere la locul injectării; 72 reacţii generale- febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie; cinci- în curs de investigare.

România se află în prezent în etapa 1 a vaccinării, dedicată cadrelor medicale, în care teoretic sunt vizate 300.000 de persoane. Este vorba despre lucrători atât din domeniul medical, cât și din cel social.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si