Primul caz cu noua varianta britanică a coronavirusului a ajuns și în Iran

O primă contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus a fost depistată în Iran, unde bilanţul oficial publicat marţi înregistrează o scădere a numărului morţilor din cauza covid-19 sub pragul de 100 - pentru prima oară de mai bine de şase luni, relatează AFP.

Author: Andreea Bolocan marți 05 ianuarie 2021 , 18:03

coronavirus noua tulpina de coronavirus varianta britanica primul caz in Iran
Primul caz cu noua varianta britanică a coronavirusului a ajuns și în Iran[Sursa foto: g4media.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Din nefericire, primul caz al variantei britanice a covid-19 a fost depistat la unul dintre compatrioţii noştri care a sosit din Marea Britanie”, a anunţat la televiziune ministrul Sănătăţii Said Namaki.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia covid-19

Varianta B.1.1.7- denumită VOC 202012/01- a fost descoperită în noiembrie în Maria Britanie şi s-a extins rapid în întreg regatul, iar apoi a fost depistată în zeci de ţări din lume. Conform primelor date este vorba despre o tulpină mult mai contagioasă decât a virusului aflat în circulaţie, dar care pare să nu fie mai periculoasă.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID a ajuns la spital în cutii de pizza

Prima persoană infectată cu varianta britanică a virusului se află în carantină

Potrivit lui Said Namaki, persoana testată pozitiv cu noua variantă s-a plasat în carantină la sosirea în Iran şi nu şi-a contaminat rudele.

Citeste si: Nou focar de coronavirus în România. Virusul continuă să facă ravagii

Noul coronavirus a ucis 55.748 de oameni în Iran şi a contaminat 1.255.620 de la primele cazuri, în februarie, potrivit ultimelor date oficiale anunţate marţi de către o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari. Numeroşi oficiali iranieni, inclusiv Said Namaki, recunosc că aceste bilanţuri sunt puternic subestimate. Totodată, Sima Sadat Lari a anunţat că bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 la nivel naţional a scăzut în ultimele 24 de ore la 98 de decese- cel mai mic bilanţ înregistrat de la 18 iunie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si