Nici cel mai mare scriitor roman, Mircea Cartarescu, nu a scapat de criticile lui Andrei Gheorghe, recunoscut pentru parerile sale directe, care nu au menajat niciodata. Intr-un interviu acordat site-ului bookblog.ro, Gheorghe a vorbit despre pasiunea sa pentru lectura, dar a marturisit ca nu este impresionat de Mircea Cartarescu, cel mai in voga scriitor roman.

Cel mai mare scriitor roman. Andrei Gheorghe a spus despre Mircea Cartarescu ca e scriitor din Drumul Taberei

Intrebat cum i s-a parut romanul „Orbitor”, cel mai cunoscut al lui Cartarescu, Andrei Gheorghe a raspuns: „Nu mi-a plăcut. Sunt unele cărţi pe care le citeşti cu greu şi le mârâi citindu-le. Mircea Cărtărescu este un scriitor din Drumul Taberei, şi nu este o observaţie negativă. Poate-s cosmopolit. Poate pentru că Drumul Taberei e lângă mine şi tot umblu pe acolo şi nu mi se pare nimic mistic, magic, misterios. Eu scriu mai bine decât Cărtărescu”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cel mai mare scriitor roman. Nu doar Mircea Cartarescu a fost criticat de Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe nu avea o parere proasta doar despre cel mai mare scriitor roman, ci si despre inaintasii acestuia. „Românii scriu aşa… mediocru. Scriitorii noştri mari într-o literatură puternică ar fi fost un second player”, era de parere jurnalistul care a decedat luni seara, la doar 56 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si