Cel mai mare viscol din istorie! 4000 de oameni au murit dupa ce un strat de 8 metri a acoperit vestul Iranului

La inceputul lunii februarie, a anului 1972, a avut loc cel mai puternic viscol din istorie. S-a intamplat in vestul Iranului si peste 4.000 de oameni au murit.

V.P., vineri 26 ianuarie 2018 , 16:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Intre 3 si 9 februarie, Iranul a fost lovit de cel mai puternic viscol din istorie. Au existat sate in care niciun om nu a mai supravietuit. 4.000 de persoane si-au pierdut viata.

Aceasta furtuna puternica a inceput la sfarsitul lunii ianuarie a anului 1972 si a afectat vestul Iranului si Azerbaidjanul. in perioada 3 – 8 februarie, zapada a atins in unele locuri o inaltime de circa opt metri. Viscolul a pus la pamant zeci de linii telefonice, a ingropat trenuri de calatori, a distrus state si a zdrobit mai multe masini in urma lui.

Autoritatile au anuntat atunci ca cea mai mare parte a Iranului occidental a fost ingropat in intregime in zapada timp de o saptamana. Putinii supravietuitori ce au reusit sa reziste temperaturilor de -25 de grade Celsius nu aveau apa, hrana, caldura si medicamente. Dupa terminarea viscolului puternic, o gripa puternica a afectat zona rurala a Iranului, lipsa medicamentelor afectand sute de persoane.

Citeste mai mult aici
FOTO www.whateverweather.weebly.com

TAGURI
viscol
Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si