Cel mai scump loc de parcare într-un oraș aglomerat: peste 3.700 lei pe an

Locurile de parcare de pe domeniul public devin din ce în ce mai scumpe nu doar în Capitală, ci și în alte orașe. În Arad, spre exemplu, se organizează licitație publică pe fiecare loc de parcare, iar uneori prețurile ajung exorbitante, spre suma de 1000 de euro pe an.

Author: Razvan Ilie vineri 24 septembrie 2021 , 09:36

În municipiul Arad există, în acest moment, 9.538 de locuri de parcare care sunt atribuite şoferilor prin licitaţie publică.

[Sursa foto: Aradon]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Bătaie" pe un loc de parcare

Reprezentanţii Primăriei Arad au informat că, la o licitaţie organizată în cartierul Micălaca, pentru un singur loc de parcare au concurat nu mai puţin de 16 şoferi, iar preţul stabilit a fost de 260 de lei plus TVA pe lună, adică 3.712 lei pe an.

Asta în condițiile în care, în medie, pentru locurile de parcare de aici se plăteşte o sumă de 133 de lei pe lună, adică 1596 lei pe an.

Citeste si: ITP 2021: Când este necesară vizita la RAR pentru a face ITP-ul mașinii tale

Taxa medie pe un loc de parcare- 420 de lei pe an

În municipiul Arad există, în acest moment, 9.538 de locuri de parcare care sunt atribuite şoferilor prin licitaţie publică. Până la finalul anului, numărul locurilor va depăşi cifra de 10.000, pentru că mai sunt în derulare lucrări de amenajare, potrivit Aradon.ro.

În medie, pentru un loc de parcare se plăteşte un abonament lunar de 35 de lei, adică 420 de lei pe an (TVA inclus), în funcţie de zonă şi de interesul arătat de locuitori la licitaţii.

Citeste si: Ghid pentru șoferii care au asigurare RCA la City Insurance, dar și pentru păgubiții care au de recuperat o daună

Oamenii sunt nemulțumiți: „Este cu mult peste puterea de cumpărare a românilor"

Locuitorii din cartierul arădean Alfa, de la blocurile la care parcările au fost licitate deja, se declară şocaţi de sumele la care s-a ajuns pentru un loc de parcare. Marţi, cel mai scump loc s-a adjudecat la un cost al abonamentului lunar de 115 lei plus TVA, adică 136 de lei pe lună. Asta înseamnă nu mai puţin de 1.632 de lei pe an, cu mult peste salariul minim net plătit în România. 

„Este cu mult peste puterea de cumpărare a românilor şi este şi imoral să încasezi astfel de sume de la oameni. Primăria ar trebui să plafoneze aceste preţuri la abonamente, să ţină cont de salariul din ţara noastră, dar le convine să atribuie locurile prin licitaţie şi să ia cât mai mult de pe oameni. Mă întreb cât a costat amenajarea unui singur loc de parcare, pentru care Primăria va încasa de acum 1600 de lei ani de zile. Este imoral ce se întâmplă”, s-a plâns o locatară care a participat la licitaţie şi care nu şi-a permis să plătească un astfel de preţ.

Citeste si: VIDEO| Momentul în care doi oameni sunt spulberaţi pe o trecere de pietoni din Braşov de o șoferiță neatentă

Cresc prețurile și în Capitală, dar nu trec de 600 de lei pe an

Taxa pentru locurile de parcare din București va suferi o creștere semnificativă începând din 2022, asta după ce consilierii locali au votat în aprilie noile tarife într-o ședință extrem de tensionată.

După votul consilierilor locali, locuitorii din București vor achita taxe în funcție de cele 4 zone în care au domiciliul: A, B, C, D. A-ul este cea mai scumpă zonă a capitalei, centrul. Aici, parcarea va fi de 600 de lei pe an. În zona B tariful va fi de 500 lei anual, în C 400 și în D – 300 lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si