Cel mai vechi local românesc din Chicago se închide după 50 de ani! Au fost suficiente 2 luni de pandemie să distrugă restaurantul la care americanii au gustat prima dată ”hamburgerul cu mici”

Cel mai vechi local românesc din Statele Unite se va închide din cauza pandemiei.

Radu Constantin, marți 05 mai 2020 , 09:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia de coronavirus a pus la pământ cea mai veche afacere românească pe tărâm american. Localul ”Little Bucharest” din Chicago își va închide definitiv porțile pe 11 mai, pentru că patronul afacerii, Branckkko Podrumedzic, nu a mai putut face față doar cu vânzările din livrări. ”Este sfârșitul unei ere”, au titrat televiziunile de știri din Statele Unite care au preluat informația. Localul românesc a fost deschis exact acum 50 de ani, în mai 1970 și a făcut celebră rețeta românească de mici peste tot în Statele Unite.

”Cu regret vă anunțăm că după 50 de ani, ne vom închide porțile. A fost o decizie foarte dificilă, dar cu toate eforturile și incertidinile noastre, am decis că este momentul să facem un pas în spate. Vom rămâne deschiși până la data de 11 mai pentru ridicare și livrare”, a anunțat antreprenorul de origine română pe contul de socilizare a localului.

Povestea românului născut în Iugoslavia, care a cucerit America

Branko Podrumedzic, ”un român născut pe malul sărbesc al Dunării”, așa cum îi place lui să se recomande, este unul dintre cei mai cunoscuți membri ai comunității românești din Statele Unite. Branko este binecunoscut printre artiștii români și nu există actor sau interpret mare care să fi mers într-un tunreu în Stetele Unite și care să nu-l cunoască pe Branko. În urmă cu 4 ani, el a fost premiat de primarul orașului Chicago pentru rolul său activ în cadrul comunității românești din această metropolă.

Citeste si: Iohannis, întrebat despre discuţia cu Donald Trump: „Am discutat despre impactul economic, despre măsurile de relaxare”

Branko Podrumedzic a emigrat din fosta Iugoslavie în Statele Unite la sfârșitul anilor '60, având ca scop să-și schimbe Dacia sa 1100 cu un Buick. El a deschis apetitul americanilor pentru bucătăria românească inventând ”hamburgerul cu mici”, sarmale și mămălingă, într-un moment în care o astfel de rețetă putea fi considerată drept exotică. Este csătorit cu o româncă și e tatăl a două fete, Brenda și Violeta, iar în ultimii 50 de ani a condus localul ”Little Bucharest” ca o afacere de familie, în paralel lucrând și ca impresar. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si