Cel puţin 32 de morţi şi 190 de răniţi într-o busculadă la înmormântarea lui Soleimani

O busculadă s-a soldat cu 32 de morţi marţi, la îngroparea generalului iranian Qassem Soleimani în sud-estul Iranului, unde s-a adunat o mulţime numeroasă, cerând răzbunare prin strigăte de ”Moarte Americii!” în timpul omagiului adus militarului ucis în Irak, într-un atac aerian american, relatează AFP.

Author: R.B. marți 07 ianuarie 2020 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Din nefericire(...) 32 dintre compatrioţii noştri şi-au pierdut viaţa în acest stadiu pe drumul” parcurs de sicriul lui Soleimani, a declarat la televiziunea de stat Pir Hossein Koulivand, şeful Serviciului Naţional

iranian de Urgenţe, fără să ofere alte detalii.

Alte 190 de persoane au fost rănite

Centrul oraşului Kerman, localitatea natală a ofiţerului, unde urma să fie înmormântat marţi după-amiază, era inundat marţi de o maree de oameni asemănătoare celei de duminică de la Teheran şi din alte oraşe prin care sicriele generalului şi camarazilor săi de arme ucişi împreună cu el au trecut, în cadrul unui omagiu popular.

Citeste si: Iranul clasează drept ”teroriste” toate forţele americane, în urma asasinării generalului Qassem Soleimani

Comandantul Forţei Al-Qods, unitatea de elită însărcinată cu operaţiunile externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, Soleimani era arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu.

Soleimani a fost ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) la aeroportul din Bagdad

Procesul de ”expulzare a Statelor Unite din regiune a început”, a tunat în faţa mulţimii, la Kerman, generalul de divizie Hossein Salami, comandantul-şef al Garsienilor Revoluţiei.

Citeste si: Sistemul iranian de rachetă, plasat în stare de alertă consolidată

”Voinţa noastră este fermă. Le spunem de asemenea inamicilor noştri că ne vom răzbuna şi că dacă ei (atacă aerian din nou) vom incendia ceea ce adoră ei”, a declarat el pe un ton enigmatic. ”Ei înşişi ştiu bine despre ce loc vorbesc”.

Parlamentul iranian a adoptat marţi, în regim de urgenţă, o lege care clasează toate forţele americane drept ”teroriste” după asasinarea lui Soleimani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si