Un turist american a fost găsit mort, duminică 16 iunie, pe mica insulă grecească Mathraki. Este cel mai recent caz de turist care a murit sau a fost dat dispărut în Grecia în această vară. 

Citește și: VIDEO Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! A decedat pe o insulă, în timpul vacanței

Potrivit The Independent, autoritățile elene caută în continuare alți trei turiști dispăruți pe insulele grecești.

La începutul lunii iunie, celebrul medic și prezentator britanic Michael Mosley a fost găsit mort pe insula Symi. Mosley fusese dat dispărut după ce a plecat la o plimbare pe coasta insulei.

Dr. Michael Mosley, dispărut în timpul unei drumeții în Grecia

[Sursa foto: Facebook]

Turist american, găsit mort lângă insula Corfu

Un alt turist a găsit cadavrul americanului de 55 de ani pe o plajă din apropierea portului vechi al lui Mathraki, potrivit sursei citate. Mathraki este situat aproape de insula mai populată Corfu.

Americanul, al cărui nume nu a fost dat publicității, a fost dat dispărut joi și fusese văzut pentru ultima oară în viață la o tavernă, marți, împreună cu două turiste care au părăsit insula ulterior.

Turistul se afla în Mathraki în vacanță și locuia cu un cetățean greco-american care a contactat poliția după ce și-a găsit locuința cu ușa de la intrare deschisă, luminile și aerul condiționat aprins, dar nici urmă de prieten sau de actul său de identitate sau de călătorie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Insula cu o suprafață de doar 2 km pătrați are o populație de numai aproximativ 100 de locuitori și este puternic împădurită. Oamenii legii au fost chemați din Corfu, deoarece Mathraki nu are gardă de coastă sau secție de poliție.

grecia Turistul american, găsit mort duminică 16 iunie

Turistul american, găsit mort duminică 16 iunie

[Sursa foto: NY ]

Turist belgian, mort în Creta

Cadavrul unui turist de 80 de ani din Belgia a fost găsit pe marginea drumului, lângă situl arheologic Latou din Malia, vineri dimineață.

Soția lui îl raportase dispărut după ce a părăsit hotelul pentru a merge la Agios Nikolaos, dar bărbatul nu s-a întors și nu a dat semne de viață.

Potrivit primelor estimări, moartea bărbatului ar fi atribuită unor „cauze naturale, patologice”. Se presupune că valul de căldură care afectează Grecia în ultima săptămână ar putea fi cauza morții turistului belgian.

Olandez de 74 de ani, găsit decedat pe insula Samos

Echipa de salvatori și pompieri din Samos a găsit sâmbătă dimineața un cadavru în timp ce îl căuta pe turistul olandez în vârstă de 74 de ani, care era dispărut în Samos de duminică, 9 iunie.

Surse au confirmat pentru The Greek Reporter că trupul a fost identificat drept bărbatul dispărut după hainele și obiectele sale personale, dar identificarea oficială era în așteptare, familia sa și un legist fiind chemați la fața locului.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Bărbatul olandez în vârstă de 74 de ani a dispărut în timpul unei drumeții între zonele Limnionas și Klima, în sud-vestul insulei Samos.

Turist găsit mort în Samos

[Sursa foto: Twitter]

Cel puțin șapte turiști străini dispăruți sau morți în Grecia, în iunie 2024

Ceea ce este deosebit de îngrijorător este faptul că turistul decedat din Mathraki, precum și belgianul din Creta ridică la șapte numărul "deceselor” raportate în cazul cetățenilor străini aflați în vacanță în Grecia la de la începutul lunii iunie.

Printre aceștia se numără și prezentatorul BBC, dr Michael Mosley, în vârstă de 69 de ani, care a plecat într-o excursie pe insula Symi, în zilele cu temperaturi ridicate.

Se pare că turiștii nu sunt conștienți de efectele căldurii asupra corpului lor, unii își supraestimează puterea și rezistența sau ignoră regulile de siguranță, chiar dacă au mai fost anterior pe traseele de drumeții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si