Cele mai bine platite locuri de munca din Romania. Oferta de job-uri s-a dublat, iar salariile sunt foarte mari

Somajul scade, iar numarul locurilor de munca disponibile e tot mai mare. Este semnalul ca piata muncii de la noi e in criza! intrebarea e, in aceste conditii, de ce exista inca oameni care nu-si gasesc un serviciu? Simplu: sunt cautati mai ales candidatii cu studii superioare in domeniul IT, spre exemplu, iar candidatii potriviti sunt greu de gasit. Asta chiar daca salariile pot ajunge si la cateva mii de euro pe luna!

Author: V.P. miercuri 10 ianuarie 2018 , 19:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Inceputul lui 2018 a adus o explozie a ofertelor de locuri de munca.

HERMINA MAN, PR MANAGER PLATFORMA DE RECRUTARE ONLINE:
Cele mai multe oferte anul acesta pentru locuri de munca sunt in domeniul IT. Am observat analizand oferta de locuri de munca pe platform noastra ca avem, aproximativ, un numar dublu comparativ cu inceputul anului trecut.

Industria IT atrage tot mai multi angajati si inca are mare nevoie de oameni bine pregatiti. De ce?

VALERICA DRAGOMIR, DIRECTOR EXECUTIV ANIS: Este o industrie in care se castiga bine, in primul rand. Este un factor care conteaza foarte mult in alegerea carierei.

ALEXANDRU LAPUSAN, VICEPRES. ANIS:  Avem un grad de absrobtie mai mare decat este disponibilul din piata. Putem sa crestem productivitatea si valoarea adaugata a serviciilor.

Dupa o veste buna, urmeaza insa multe semne de intrebare.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

VALERICA DRAGOMIR, DIRECTOR EXECUTIV ANIS:
 Ne asteptam ca schimbarile fiscal de la sfarsitul anului trecut sa aiba un impact asupra industriei! Ne asteptam din cauza asta ca bugetele de salarii sa aiba de suferit si este posibil ca ocazional angajarile sa incetineasca.

Schimbarile fiscale prea dese pun presiune pe toate domeniile de activitate.

HORIA ERDEI, ECONOMIST SEF LA O BANCA:
O sa amane niste cresteri salariale care sunt normale in contextul tensionarii pietei fortei de munca.

Locuri de munca disponibile sunt si in alte domenii, nu numai in IT.

HERMINA MAN, PR MANAGER PLATFORMA DE RECRUTARE:
Sunt foarte mult oferte, totodata, pe partea de vanzari, pentru reprezentanti vanzari si agenti vanzari. Respectiv pentru domeniul financiar!

CELE MAI MULTE LOCURI DE MUNCA:
IT: 49,49%
VANZARI: 15,34%
FINANCIAR: 9,09%
TRANSPORTURI: 6.02%
MEDICAL: 5,36%
sursa: bestjobs.eu

Numarul ofertele aproape ca s-a dublat fata de  anul trecut. Singura exceptie este domeniul medical. Functiile de top in astfel de domenii pot fi platite cu salarii brute chiar si de 8250 de euro, dupa cum descoperim pe o platforma online.

CIPRIAN DASCALU: Nu exista forta de munca disponibila. Statele din jur au reusit sa atraga forta de munca.

Un gigant american din domeniul comertului online va crea la Bucuresti, in zona Pipera, peste 1000 de locuri de munca.

"100, 200, 300…Sa vorbim despre bani. Bine. Atunci trebuie sa aruncam o privire pe harta salariilor. Cel mai bine castiga bucurestenii. In medie, peste 3.000 de lei in mana. Si cele mai mici salarii? Nu trebuie sa privim prea departe. In Teleorman, lefurile abia daca se ridica peste 1700 de lei."

SALARII MEDII NETE:
BUCURESTI: 3.039 RON
CLUJ: 2.684 RON
BRAILA: 1.801 RON
IALOMITA: 1.789 RON
TELEORMAN: 1720 RON
sursa: INS

Dupa capitala, cele mai mari salarii medii sunt in Cluj: peste 2600 de lei. In coada clasamentului gasim salariatii din Braila, Ialomita si Teleorman.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si