Cele mai bune modalități de relaxare în sezonul cald

Există multe modalități de relaxare pe care oamenii le aleg pentru a se îndepărta de stresul cotidian, în timpul sezonului cald. Dintre acestea, cele mai apreciate în acest an sunt: pescuitul, ciclismul și plimbarea cu barca în Delta Dunării.

Catalina Popa, joi 06 august 2020 , 11:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

1. Pescuitul

Indiferent dacă pescuiești pentru relaxare, sau din alte motive, trebuie să ai echipamentul potrivit. De exemplu, este bine să folosești două sau chiar trei lansete de pescuit și anumite accesorii necesare pentru a te simți confortabil în natură (scaun de pescuit, rucsac, articole de camping și altele).

Când alegi lanseta de pescuit este bine să ții cont de anumite particularități. De exemplu, în cazul lansetelor pentru pescuit la crap se analizează:

 • Dimensiunile, greutatea, puterea, număr de segmente
 • Tipuri de acțiuni pentru lansete crap
 • Configurația inelelor pentru lansete crap
 • Mandrina și mânerul, șira blancului, mufarea sau conectarea lansetei.

Pescuitul este o modalitate perfectă de relaxare, de eliberare de stres și agitația zilnică, dar și de a petrece ziua lângă apă, alături de prieteni sau de cei din familie. Experții au spus că pescuitul are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Pescuitul este similar cu meditația, pentru că necesită mai multă concentrare și în plus, reduce stresul, stările de nervi, calmează, combate depresia și anxietatea.

Ce alte avantaje oferă pescuitul:

 • Prin pescuit faci și un tip de antrenament, care are un impact redus asupra spatelui, umerilor, brațelor și picioarelor. Aceste mișcări de la pescuit pun mușchii în mișcare și îmbunătățesc echilibrul.
 • Pescuitul ajută și la îmbunătățirea unor funcții cognitive, pentru că necesită adaptare la anumite provocări și dezvoltarea unor abilități de rezolvare a unor probleme ce apar la pescuit.
 • În timp ce pescuiești, faci băi de soare, astfel îți iei necesarul de vitamina D, care este importantă în menținerea sănătății.
 • La pescuit ai parte în general de o atmosferă calmă, iar priveliștile sunt minunate.

2. Plimbarea cu bicicleta

O altă modalitate de relaxare, foarte apreciată în acest an, este plimbarea cu bicicleta. Oamenii, care deja pedalează de mulți ani, s-au convins de numeroasele avantaje ale acestui hobby. Cei care se îndoiesc încă de asta, trebuie să încerce ciclismul, pentru că această activitate le oferă numeroase avantaje:

 

 • Practicat în mod regulat, acest sport promovează eliberarea de endorfine și oferă o stare de bine - Statisticile arată că cicliștii sunt cei mai fericiți navetiști
 • Acest hobby poate fi practicat păstrând distanța socială
 • Mersul pe bicicletă îi ajută pe oameni să evite mijloacele de transport în comun
 • Cu bicicleta se pot evita blocajele în trafic și astfel, dispar eventualele întârzieri
 • Ciclismul crește capacitatea de concentrare și scade nivelul de stres
 • Mersul pe bicicletă menține corpul în formă, consolidează imunitatea organismului și îmbunătățește calitatea somnului
 • Mersul pe bicicletă îi ajută pe practicanți să-și activeze toate simțurile și reflexele.

 

3. Plimbare cu barca în Delta Dunării

În această vară, mulți români au plecat în Delta Dunării pentru a se bucura de liniște și de plimbările cu barca. Localnicii din această zonă le oferă plimbări uimitoare cu diferite ambarcațiuni personale, pe canalele din Delta Dunării, unde pot vedea nuferi, pelicani, lebede și alte păsări acvatice. Ei își iubesc meseria, lucrează de mulți ani ca freelanceri și își așteaptă oaspeții în fiecare an.

Această modalitate de relaxare este perfectă pentru familiile de români, în acest an. Chiar și persoanele în vârstă adoră astfel de vacanțe, mai ales că așa pot scăpa de agitația din orașe și se pot bucura de frumusețea și liniștea locurilor sălbatice din Delta Dunării.

Unii turiști se duc în Delta Dunării și pentru a se delecta la pescuit. Aici sunt numeroase locuri de pescuit pe canalele ascunse în umbra sălciilor noduroase. Delta este unică și prin nenumăratele specii de păsări acvatice, dar și prin satele de pescari, care impresionează prin căsuțele colorate, cherhanalele, lotcile, plasele și bărcile pescarilor.

O vacanță la pescuit în Delta Dunării este cu siguranță cea mai plăcută modalitate de relaxare în sezonul cald.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si