Iata de ce ai nevoie:

1-2 capatâni de varza murata sau dulce (în functie de marimea verzei, dar si de calitatea frunzelor)

500 de grame de ciuperci proaspete

200 de ml. de orez cu bobul rotund, spalat si zvântat

1 telina mica (radacina)

2 morcovi mari

2 cepe mari

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

150 de ml. de bulion de rosii

60 de ml. de ulei

1 legatura de marar

1 legatura de cimbru

2 foi de dafin

sare si piper

Se curata legumele si se calesc intr-o cratita cu un pic de ulei pentru 4-5 minute. Apoi se adauga si ciupercile curatate si tocate marunt.

CITESTE SI: Reteta simpla pentru prajitura "Twix". Gata in 10 minute cu doar 5 ingrediente

Compozitia se omogenizeaza si se umplu sarmalele, rulandu-se în foi de varza si îndesând capetele înauntru. Peste ele, in oala. Se adauga bulion, cimbru si frunze de dafin.

Un lucru extrem de important este sa gatiti sarmalele intr-o oala cu peretii mai grosi, sau, de preferat intr-una de lut. Acestea se pot pune si la cuptor.

Sursa: retetecalamama.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si