Cele mai bune sarmale de post. Greseala pe care o fac toate gospodinele. Cum trebuie sa gatesti

Cu pasi repezi ne apropiem de sarbatorile de Craciun, insa pana atunci, pentru ca perioada de post sa nu fie atat de grea pentru pofticiosi, am venit cu o reteta de sarmalute de post cu ciuperci, invelite in frunze de varza murata.

Editor: Alexandra Chiric vineri 09 decembrie 2016 , 18:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iata de ce ai nevoie:

1-2 capatâni de varza murata sau dulce (în functie de marimea verzei, dar si de calitatea frunzelor)

500 de grame de ciuperci proaspete

200 de ml. de orez cu bobul rotund, spalat si zvântat

1 telina mica (radacina)

2 morcovi mari

2 cepe mari

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

150 de ml. de bulion de rosii

60 de ml. de ulei

1 legatura de marar

1 legatura de cimbru

2 foi de dafin

sare si piper

Se curata legumele si se calesc intr-o cratita cu un pic de ulei pentru 4-5 minute.

Apoi se adauga si ciupercile curatate si tocate marunt.

CITESTE SI: Reteta simpla pentru prajitura "Twix". Gata in 10 minute cu doar 5 ingrediente

Compozitia se omogenizeaza si se umplu sarmalele, rulandu-se în foi de varza si îndesând capetele înauntru. Peste ele, in oala. Se adauga bulion, cimbru si frunze de dafin.

Un lucru extrem de important este sa gatiti sarmalele intr-o oala cu peretii mai grosi, sau, de preferat intr-una de lut. Acestea se pot pune si la cuptor.

Sursa: retetecalamama.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si