Cele mai importante reguli de aplicat după relaxarea restricțiilor din 15 mai! Medicul Virgil Musta, doctorul care a învins coronavirusul la Timișoara, sfaturi practice EXCLUSIV

Conform declarațiilor președintelui României, Klaus Iohannis, data de 15 mai va fi și ziua în care restricțiile de circulație vor fi ridicate, cu anumite condiții. Asta este vestea bună...

Author: Radu C. Munteanu luni 27 aprilie 2020 , 09:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vestea proastă, explică Virgil Musta, este că, și după această dată vor exista o serie de prevederi care trebuiesc respectate cu mare atenție pentru ca epidemia de coronavirus, care a făcut deja peste 500 de victime în România și a infectat mai mult de 10.000 de oameni, să nu revină cu un nou val de îmbolnăviri.

Declarațiile doctorului Virgil Musta survin după ce, tot într-un dialog cu Wowbiz, acesta a vorbit despre numărul real de pacienți. 

CE RECOMANDĂM

Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, despre coronavirus: ”Este război de redobândire a unor teritorii”

  Interviu marca STIRILEKANAD.ro cu medicul care îi vindecă la Timișoara pe romanii bolnavi de coronavirus! Ce spune despre cei care nu stau acasă! Virgil Musta: ”Se autocondamnă la moarte”

Interviu marca STIRILEKANAD.ro! Primele declarații ale medicului care îi vindecă la Timișoara pe românii bolnavi de coronavirus! Virgil Musta, avertisment teribil: ”Situația se va înrăutăți în curând și în România, din păcate”

 

”Suntem încă pe trend ascendent al pandemiei, numărul de cazuri este mai mare și datorită posibilității de determinare crescută prin test ARN, dar probabil că și numărul de cazuri este în creștere consecutiv. Și cazurile sunt mai grave, avem cazurile pe terapie intensivă și decese proporțional cu numărul de cazuri. Totuși, aș vrea să remarc că față de ceea  ce ne așteptam, situația este sub control. În Timișoara, ca și în întreaga țară, numărul de cazuri nu depășește capacitate spitalelor de a manageria aceste cazuri. Noi, în Timișoara, încă mai avem locuri pentru că, permanent, vindecăm, trimitem acasă și nternăm alții. Problema încă se pune la terapie intensivă unde se lucrează la capacitate maximă”, explică, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, Virgil Musta.

 

De aceea, medicul care a făcut minuni la Timișoara a explicat și o serie de reguli, cinci la număr, care să ne ferească de probleme.

Regula numărul 1: Respectarea indicațiilor autorităților

”Această dată de 15 mai este o dată aproximativă în sensul că în situația în care epidemia evoluează constant bine și intrăm pe o fază descendentă a bolii putem să relaxăm măsurile rigurase de ținere sub control ale acestei pandemii. Dacă nu, vom reevalua, iar important este să fim înțelepți, să nu ne grăbim și să avem răbdare. În primul rând trebuie respectate toate regulile, ale noilor reguli instituite. Pentru că, vedeți, chiar dacă va fi o relaxare, tot vor exista reguli pe care dacă nu le vom respecta, din păcate, va trebui să ne reîntoarcem la reguli mult mai stricte”, spune medicul Virgil Musta.

Regula numărul 2: Respectarea distanțării sociale

”Consider că este important menținerea în continuare a distanțării sociale. Ceea ce înseamnă că chiar dacă putem participa la anumite activități, să evităm zonele aglomerate, să nu stăm împreună la distanțe mai mici de doi metri, să purtăm masca, pentru că doar așa evităm contaminarea. Probabil că vor mai fi cazuri de persoane contaminate și care vor continua să transmită boala, dar trebuie să evităm asta, și, mai ales, contaminarea persoanelor în vârstă și a celor din grupele de risc”, a precizat doctorul Virgil Musta.

Regula numărul 3: Igiena

”Respectarea strictă a regulilor de igienă. Dezobișnuirea de a duce mâna la gură și obișnuirea cu spalatul cât mai des pe mâini. Este foarte important... Igiena personală, a locului unde trăim și a celui în care muncim sunt la fel de importante”, este sfatul medicului Virgil Musta.

Regula numărul 4: Schimbarea stilului de viață

”Un sfat care ar trebui să  ne gândim este schimbarea modului de viață. Ați văzut anumite comportamente ale noastre ne-au făcut să avem anumite probleme, mai ales în această pandemie. Persoanele care nu au avut o alimentație corespunzătoare, persoanele cu obezitate, evoluează sever, majoritatea lor evoluează în forme critice, în terapie intensivă și chiar decedează, chiar dacă sunt tineri. Neapărat trebuie să revizuim și să ne regândim stilul de viață: modul de alimentație, trebuie să facem sport – persoanele care au făcut sport, mișcare, nu mă refer la sport de performanță, mult mai bine depășesc aceste momente față de cei sedentari”, a explicat medicul Virgil Musta.

Regula numărul 5: Calmul

”Cel mai important este să ne menținem calmi, să ne menținem responsabili și să avem înțelepciunea să fim atenți în fiecare moment, de acum încolo în evoluția noastră, atât a pandemiei, cât și a vieții noastre legat de sănătate”, a mai spus doctorul Virgiul Musta.

Virgil Musta, sfaturi simple contra coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si