Central European Film Festival Timișoara începe astăzi: Filme, cineconcert și dezbateri pe tema rEvolutions

Începând de astăzi timișenii pasionați de film au ocazia să vizioneze filme celebre regizate de nume mari ale cinematografiei românești și străine.

R.B., miercuri 28 august 2019 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Central European Film Festival Timișoara (CEFFTM) revine cu filme, cineconcert și dezbateri pe tema rEvolutions, în mai multe spații din orașul de pe Bega: Piața Unirii, Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, Grădina de Vară Capitol (Sala Capitol, în caz de vreme nefavorabilă), Casa Artelor, Anturaj, librăria Cărturești Mercy, Piața Sfântul Gheorghe.

Citeste si: Nu se trage, se proiectează! Central European Film Festival Timișoara este aproape

Anul 1989 înseamnă ziduri spulberate, bariere depășite, un mod nou de a vedea lucrurile, deschidere spre democrație și capitalism în timp ce comunismul ajunge la apus. La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, Central European Film Festival Timișoara 2019 a decis să aducă în prim-plan rEvoluțiile cu tot ce reprezintă ele din punct de vedere social, politic și emoțional prin intermediul mai multor evenimente conectate la film.

Citeste si: Oscar 2020. ”La Gomera” de Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru Oscar

Festivalul se află la a 9-a ediție și la a 3-a ediție în Timișoara. Noutatea din acest an este că înainte de fiecare proiecție organizatorii s-au gândit să ofere publicului scurtmetraje realizate de tinerii pasionați de film. Intrarea la proiecții va fi liberă.

Corespondență de la Timișoara:
Andreea Borboros
Silviu Crăciun
Știrile Kanal D

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si