Baronul PSD de Dambovita care conduce comisia parlamentara de control: Cer SRI sa verifice multinationalele care au dat liber salariatilor sa mearga la protest
Adrian Tutuianu, seful PSD Dambovita si presedinte al comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat sambata seara la Antena 3 ca va cere SRI sa furnizeze informatii despre presupuse situatii in care companii multinationalele care au dat liber sau au platit ore suplimentare salaiatilor ca sa mearga la proteste, spunand ca e vorba despre "o chestiune care tine de securitatea nationala".
Tutuianu a mai facut o comparatie intre protestele din Romania si Maidanul din Kiev din 2014 si pierderea Crimeei si a vorbit despre razboi hibrid al Rusiei in Romania, sugerand ca protestele ar avea Rusia in spate.
Tutuianu si-a bazat acuzatiile la multinationale pe un articol publicat de site-ul Capital, care s-a dovedit un fals. Capital a si sters articolul si a revenit cu precizari. Vezi aici mai multe amanunte http://www.paginademedia.ro/2017/02/capitalro-scuze-publice-dupa-o-stire-despre-multinationalele-care-isi-pun-angajatii-sa-protesteze. De asemenea, Tutuianu i-a mai citat pe Dan Andronic cu un articol din Evenimentul zilei (Dan Andronic este urmarit penal) si pe Bogdan Chireac.
Tutuianu a motivat necesitatea ca SRI sa ancheteze multinationalele prin presupusa temere a multinationalelor ca vor exista modificari al Codului Fiscal astfel incat profitul sa fie impozitat in tara de provenienta.
Declaratiile lui Adrian Tutuianu la emisiunea Q&A de la Antena 3, sambata seara:
Am cerut SRI in baza articolului 5 din HG 30.1993
sa ne prezinte o informare cu privire la datele pe care ele-au avut despre aceste manifestantii si de modul in care s-a comunicat institutional. Am cerut informarea vineri dimineata, am primit vineri o informare la ora 14
Constat ca nu e normal modul de comunicare institutional, si am pus o intrebare legat de o eventuale situatii prevazute de articolul 11 din Legea Securitatii Nationale care tind la demolarea puterii politice prin actiuni violente, putere politica instalata constitutional.
Asta ma intereseaza.
SRI a dat un comunicat in care a spus foarte lapidar ca a avut ca obiect identificarea eventualelor persoane cu activitati extremiste si ca nu au fost identificate asemenea lucruri.
Pun in seara asta cateva probleme culese din presa:
Intr-un ziar din Prahova se spune ca o companie multinationala si-a trimis salariatii la protest. E o chestiune care tine de securitatea nationala. Trebui sa o verificam.
Dan Andronic, o personalitate publica, spune ieri intr-un articol ca mai multe multinationale au dat liber sau au platit ore suplimentare unor salariati, pentru ca sunt deranjate de modificari care urmeaza la Codul Fiscal si de punerea in aplicare a unei directive europene care impune impozitarea profitului la locul realizarii profului
Din aceasta perspectiva vreau sa avem o discutie in Comisia SRI din Parlament, sa ne lamurim daca exista vulnerabilitati majore legate de securitatea nationala, daca sunt companii, grupuri, organizatii. Vom face aceasta discutii, mi se pare una de responsabilitate pentru orice om care conduce o asemenea comisie.
Vom pune in comisie Intrebari pe mai multe subiecte, nu pot dezvolta aici subiectul, lesne de inteles de ce.
Mai am o alta ingrijorare, e si a lui Bogdan Chireac: maidanul de la Kiev a plecat de la demonstratii de tipul asta (al celor din Romania- n.red.).
La ce a dus Maidanul? La Crimeea care s-a dus la Rusia fara un foc de arma, regiunea Donbass aproape rupta de Ucraina.
Pentru prima data o sa spun ceva ce a spus Traian Basescu, cu razboiul hibrid. Cred ca lucrurile astea trebuie sa le luam macar in analiza.

Tutuianu a mai facut o comparatie intre protestele din Romania si Maidanul din Kiev din 2014 si pierderea Crimeei si a vorbit despre razboi hibrid al Rusiei in Romania, sugerand ca protestele ar avea Rusia in spate.

Tutuianu si-a bazat acuzatiile la multinationale pe un articol publicat de site-ul Capital, care s-a dovedit un fals.

Capital a si sters articolul si a revenit cu precizari. Vezi aici mai multe amanunte De asemenea, Tutuianu i-a mai citat pe Dan Andronic cu un articol din Evenimentul zilei (Dan Andronic este urmarit penal) si pe Bogdan Chireac, scrie Hotnews.ro

Tutuianu a motivat necesitatea ca SRI sa ancheteze multinationalele prin presupusa temere a multinationalelor ca vor exista modificari al Codului Fiscal astfel incat profitul sa fie impozitat in tara de provenienta.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Declaratiile lui Adrian Tutuianu la emisiunea Q&A de la Antena 3, sambata seara:

Am cerut SRI in baza articolului 5 din HG 30.1993 sa ne prezinte o informare cu privire la datele pe care ele-au avut despre aceste manifestantii si de modul in care s-a comunicat institutional. Am cerut informarea vineri dimineata, am primit vineri o informare la ora 14

Constat ca nu e normal modul de comunicare institutional, si am pus o intrebare legat de o eventuale situatii prevazute de articolul 11 din Legea Securitatii Nationale care tind la demolarea puterii politice prin actiuni agresiuni, putere politica instalata constitutional.

Asta ma intereseaza.SRI a dat un comunicat in care a spus foarte lapidar ca a avut ca obiect identificarea eventualelor persoane cu activitati extremiste si ca nu au fost identificate asemenea lucruri.Pun in seara asta cateva probleme culese din presa:Intr-un ziar din Prahova se spune ca o companie multinationala si-a trimis salariatii la protest.

E o chestiune care tine de securitatea nationala. Trebui sa o verificam.Dan Andronic, o personalitate publica, spune ieri intr-un articol ca mai multe multinationale au dat liber sau au platit ore suplimentare unor salariati, pentru ca sunt deranjate de modificari care urmeaza la Codul Fiscal si de punerea in aplicare a unei directive europene care impune impozitarea profitului la locul realizarii profului.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Din aceasta perspectiva vreau sa avem o discutie in Comisia SRI din Parlament, sa ne lamurim daca exista vulnerabilitati majore legate de securitatea nationala, daca sunt companii, grupuri, organizatii. Vom face aceasta discutii, mi se pare una de responsabilitate pentru orice om care conduce o asemenea comisie.Vom pune in comisie Intrebari pe mai multe subiecte, nu pot dezvolta aici subiectul, lesne de inteles de ce.

Mai am o alta ingrijorare, e si a lui Bogdan Chireac: maidanul de la Kiev a plecat de la demonstratii de tipul asta (al celor din Romania- n.red.). La ce a dus Maidanul? La Crimeea care s-a dus la Rusia fara un foc de arma, regiunea Donbass aproape rupta de Ucraina.Pentru prima data o sa spun ceva ce a spus Traian Basescu, cu razboiul hibrid. Cred ca lucrurile astea trebuie sa le luam macar in analiza.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si