Cercetător în neurooncologie român care a studiat în SUA, se chinuie de un an de zile să-și echivaleze studiile în România

Într-o Românie în care medici falși operează pacienți, un medic român care a studiat în SUA, prodecan al unei universități din California, cercetător în domeniul cancerului la creier, se chinuie de un an de zile să-și echivaleze studiile.

K.B., joi 05 decembrie 2019 , 13:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daniel și Robert Bota au plecat din țară în 1997, imediat după ce au absolvit facultatea. Amândoi își doreau să facă cercetare, evident în țară le lipseau resursele.

În SUA, Daniela şi-a dat doctoratul în biologie moleculară, apoi a făcut rezidenţiatul în neurologie şi s-a supraspecializat în neurooncologie, pentru că în timpul rezidenţiatului, o impresionaseră reziliența, curajul și generozitatea pacienţilor cu cancer în fața suferinței: “Sunt pacienți foarte generoși, interesați să participe la studiile clinice și să ne ajute să avansăm în cercetare, care de multe ori nu îi va ajuta pe ei, ci ne va ajuta pe noi și va ajuta viitorii pacienți”.

În prezent, Daniela Bota este neurooncolog, prodecan la Universitatea din Irvine, California și chief scientific officer - director de cercetare - poziţie din care coordonează peste 500 de studii clinice.

Citește continuarea aici

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si