Cercetatorii au descoperit varsta la care e cel mai bine sa nasti

Pana nu demult, medicii credeau ca e mult prea tarziu pentru o femeie sa nasca prima oara dupa varsta de 25 ani. Varsta ideala a mamei era considerata cea cuprinsa intre 20 si 27 ani. Ultimele descoperiri ale cercetatorilor stiintifici resping aceasta teorie.

A.L., sâmbătă 22 aprilie 2017 , 20:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe de-o parte, mamele tinere sunt mai sanatoase, iar ovulele nu au fost afectate atat de mult de conditiile din mediul inconjurator precum ovulele femeilor mai in varsta. Pe de-alta parte, cu fiecare an, femeile decid sa devina mame tot mai tarziu.

Descoperirile medicului John Mirowski de la Universitatea din Texas arata ca varsta ideala la care trebuie sa nasti primul copil este 34 ani. Atunci organismul femeii este mult mai pregatit sa conceapa si sa suporte sarcina. Pe langa asta, la femeile mai tinere, mult mai des apar diverse boli si stari care complica nasterea.

in apararea acestei pozitii au sarit si psihologii, care spun ca dupa 30 ani femeile de obicei se afla in relatii mult mai serioase si mai stabile, au un venit mai stabil si experienta de viata suficienta incat sa poata educa micutul. Totusi, medicii avertizeaza ca la femeile cu varsta mai mare de 35 ani creste riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv maladii ale sistemului reproductiv, de aceea la aceasta varsta femeile trebuie sa planifice sarcina sub supravegherea stricta a medicilor.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si