Cersetor roman, "profesor" printre oamenii strazii din Italia. El da lectii de supravietuire oamenilor fara adapost

Un cersetor roman dezvaluie intr-un reportaj realizat de Corriere della Serra care sunt secretele supravietuirii pe strada.

A.S., vineri 13 ianuarie 2017 , 14:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

In reportajul publicat de Corriere della Serra, cersetorul roman Petru Mitrica explica secretele supravietuirii pe strada.
Vin de la Iasi, din partea de sus a Romaniei, la granita cu Moldova, si tocmai din acest motiv ma consider norocos. In sensul ca iarna prin acele parti sunt chiar si minus treizeci de grade. Sunt in Italia de saisprezece ani. Aveam un loc de munca si o sotie, stateam impreuna platind chirie pentru o garsoniera. Conduceam camioane. Apoi firma s-a inchis, m-a concediat, nu mai reuseam sa platim chiria, ea a plecat si au am inceput cu problemele. La ce varsta am, cine ma angajeaza? Fac mici lucrari in unele saptamani, o data ca zidar, o data ca zugrav, dar nimic serios si de durata, niciodata».
«Daca dormi in aer liber cum mi se intampla mie, alegi un cartier bun, trebuie sa fie un cartier de bogati: e mai multa politie si esti in siguranta», spune Petru.
Fundamental este sa ai un sac de dormit. Pui trei, patru, in esenta toate perechile de ciorapi, si scoti incaltamintea pe care oricum cu picioarele infofolite nu mai reusesti sa o porti, avand grija sa o tragi inauntru si sa o asezi la capatul sacului. Niciodata sa nu o lasi afara, altfel o fura: este regula. Niciodata sa nu uiti sa-ti ascunzi incaltamintea, nici daca esti complet beat».

In reportajul publicat de Corriere della Serra, cersetorul roman Petru Mitrica explica secretele supravietuirii pe strada. 
"Vin de la Iasi, din partea de sus a Romaniei, la granita cu Moldova, si tocmai din acest motiv ma consider norocos. In sensul ca iarna prin acele parti sunt chiar si minus treizeci de grade. Sunt in Italia de saisprezece ani. Aveam un loc de munca si o sotie, stateam impreuna platind chirie pentru o garsoniera. Conduceam camioane. Apoi firma s-a inchis, m-a concediat, nu mai reuseam sa platim chiria, ea a plecat si au am inceput cu problemele. La ce varsta am, cine ma angajeaza? Fac mici lucrari in unele saptamani, o data ca zidar, o data ca zugrav, dar nimic serios si de durata, niciodata" a declarat romanul pentru Corriere, citat de gazetaromaneasca.com.

"Daca dormi in aer liber cum mi se intampla mie, alegi un cartier bun, trebuie sa fie un cartier de bogati: e mai multa politie si esti in siguranta", spune Petru.

"Fundamental este sa ai un sac de dormit. Pui trei, patru, in esenta toate perechile de ciorapi, si scoti incaltamintea pe care oricum cu picioarele infofolite nu mai reusesti sa o porti, avand grija sa o tragi inauntru si sa o asezi la capatul sacului. Niciodata sa nu o lasi afara, altfel o fura: este regula. Niciodata sa nu uiti sa-ti ascunzi incaltamintea, nici daca esti complet beat" mai spune romanul.

Citeste mai multe AICI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si