Oriunde intorci privirea, in centrul capitalei este imposibil sa nu vezi un asa zis om al strazii care cerseste mila trecatorilor. La fel cum spune si celebra replica din film, mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste  pomana, cu totii au cate o drama de povestit. De departe insa, cea mai socanta aparitie este femeia din imagini.  Are trupul brazdat de rani, dar stie ca doar asa cutremura privirile celor din jur! Se dezbraca in vazul tuturor, de la brau in jos!

- Aoleu! Diversitate mare, in Bucurestiul acesta!

La
cativa metri distanta, o alta femeie ne atrage atentia. Aceasta insa, nu se dezbraca ci este imbracata din cap pana in picioare in haine bisericesti. Ne spune cu un glas mieros ca aduna bani pentru o manastire din judetul Constanta.

- Pentru tata. 40 de zile ii pomeniti numele? Da. Eu nu stiu unde este manastirea? Cand veniti la Constanta, veniti la manastirea Strunga. Avem cazare gratis, mancare gratis.

Cateva minute mai tarziu, dispare fara urma. Totul pare a fi un circuit inchis. Se cunosc intre ei, si isi cunosc bine teritoriul. Nu si-l inacalca niciodata si nu isi fura strategiile.

-Eu sunt de ani de zile, aici. Aici, este locul matale?  Sunt de peste 20 de ani.

Barbatul din imagini mai ca s-ar pune in genunchi pentru un leu, de paine, spune el.
Ne depaseste, si crezand ca nu il mai vede nimeni ascuns dupa un stalp  scoate  dintr-unul din buzunare un pachet cu tigari fine, iar in celalalt se vede forma unui telefon performant. Isi continua drumul. Cat timp isi savureaza tigara, se opreste din cersit. Si totusi dupa o simpla analiza a vestimentatiei oricine ar intelege ca nu o duce atat de rau.. Rucsacul burdusit cu te miri ce, pe care il cara in spate este creat de o companie de articole sportive de renume.
Blugii si incalatamintea sport, de asemenea.

Ne explica totul, nea Gheorghe. Este cersetor cu state vechi. Are 88 de ani si mai mult de jumatate din viata a trait-o pe strazi. A muncit cat a muncit, dar tot mai mult a castigat din mana intinsa! Il ajuta chipul umil si stie asta!

-Pe zi, cat faci tataie? Nu fac mai mult de 80 (n.r lei). Depinde cat stau. Ia, uite! Mama cat ti-a dat doamna! 10 lei. Ce bani? Am luat si milioane! Da! Am luat o data, mi-a dat 100 de euro. Alta mi-a dat 500 de lei.

Peste doua mii de lei, atat castiga batranelul, pe luna. Aproape dublu salariului minim pe economie.

-Am si bani stransi! Am! Ai bani stransi? Cati bani ai stransi? Nu stiu. Asta e secret!

Secret sau subiect tabu, ramane si viata de pe strada, pentru autoritati. Cel putin asta am suprins noi, astazi. Nici cersetorii lipiti de peretii cladirilor nici femeia dezbracata pana la bust nu le-au atras atentia politistilor care par ca ignora pur si simplu tot ce se intampla in jur.  Si totusi exista o lege care prevede amenzi usturatoare pentru aceste fapte.
Dar, cine sa o aplice....

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si