Cersetorii romani din Paris se dau drept refugiati sirieni. "Familie siriana. SOS"

Un reportaj realizat de France 3 in centrul Parisului scoate la lumina noile metode la care apeleaza cersetorii, printre care si romani, pentru a face rost de bani.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 03 octombrie 2016 , 12:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

La aproape fiecare semafor din centrul Parisului, de cateva saptamani, au aparut cersetori tinand in mana cartoane pe care au scris "familie siriana SOS".
Jurnalistii francezi au incercat sa poarte o conversatie in limba araba cu ei "Esti siriana?" o intreaba un reporter pe una dintre tinerele care cerseau in strada.
"Da, vin din Alep". Femeia nu intelege nimic in limba siriana, iar la final recunoaste ca este romanca, relateaza francetvinfo.fr.
"Aceeasi oameni care acum un an se prefaceau ca sunt infirmi acum se dau drept sirieni" spun autoritatile.
95% dintre refugiati sirieni care ajung in Franta sunt luati in grija statului.

La aproape fiecare semafor din centrul Parisului, de cateva saptamani, au aparut cersetori tinand in mana cartoane pe care au scris "familie siriana SOS". Jurnalistii francezi au incercat sa poarte o conversatie in limba araba cu ei "Esti siriana?" o intreaba un reporter pe una dintre tinerele care cerseau in strada. "Da, vin din Alep".

Femeia nu intelege nimic in limba siriana, iar la final recunoaste ca este romanca, relateaza francetvinfo.fr. "Aceeasi oameni care acum un an se prefaceau ca sunt infirmi acum se dau drept sirieni" spun autoritatile. 95% dintre refugiati sirieni care ajung in Franta sunt luati in grija statului, relateaza France Info.

 


Paris: quand des faux Syriens font la manche


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si