Metoda cea mai simplă prin care se obține certificatul fiscal auto

Află cea mai simplă modalitate de a obține certificatul fiscal auto. Procedura de eliberare a acestui act a fost modificată recent.

Author: Georgiana Balaban marți 13 octombrie 2020 , 21:21

certificat fiscal auto
Cerere pentru primirea certificatului fiscal auto.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un certificat de atestare fiscală reprezintă un act oficial care dovedește că o persoană și-a îndeplinit toate obligațiile de plată către stat.

Certificatul este eliberat la cerere, în maximum 3 zile. Documentul se ridică de la ghișeul Administrației Finanțelor Publice de sector sau municipiu, în evidenţa căruia este înregistrat contribuabilul.

Ce reprezintă certificatul fiscal auto

Certificatul fiscal auto este un act extrem de important. Procedura de eliberare a documentului a fost modificată recent prin Ordinul nr. 3008/2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 945 din 26 noiembrie 2019.

certificat fiscal auto
Cum arată un certificat fiscal auto.[Sursa foto: google]

O persoană poate depune cerere personală la registratura organului fiscal competent (administrația financiară) pentru a primi actul. De asemenea, poate să trimită prin poștă, cu scrisoare recomandă și confirmare de primire sau chiar online.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Metoda online este valabilă încă din anul 2017, iar documentul este eliberat în format electronic. Această modalitate se realizează în trei moduri: prin Spațiul Privat Virtual, prin sistemul informatic PatrimVen sau prin intermediul sistemului informatic de pe portalul ANAF.

Cerere pentru solicitarea certificatului fiscal auto

Cererea pentru a primi certificatul fiscal auto se completează online. Tot ce trebuie să faceți este să completați câmpurile goale cu: nume, prenume, CNP, serie, număr de buletin etc. Pentru persoanele juridice, accesul este posibil numai pe baza unor certificate digitale calificate.

Certificatul de atestare fiscală este eliberat în trei zile și în două exemplare. Un exemplar pentru persoana care l-a solicitat și unul pentru a fi arhivat de către instituția fiscală. Însă la dorința solicitantului, certificatul se poate emite în mai multe exemplare, printr-o cerere expresă în care este menționat și numărul acestora.

Certificatul fiscal auto are o valabilitate de 30 de zile pentru persoanele juridice și 90 de zile pentru persoanele fizice, cu condiția ca aceste persoane să nu desfășoară activități economice în mod independent și nu exercită profesii libere.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si