VIDEO - Comisar fără permis. Polițistul: Am băut cidru, nu alcool!

"Am băut cidru, nu alcool", susține șeful Serviciului Permise Iași după Rutiera l-a prins băut la volan. Permisul comisarului a fost ridicat.

Iulian Ciurea, luni 12 octombrie 2020 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mare amator de suc de mere, comisarul a fost surprins în imagini, aseară, la scurt timp după ce a plecat de la terasă, la volanul mașinii de serviciu. Polițiștii au fost alertați prin 112 de un instructor auto care povestește că l-a zărit, accidental.

Comisarul a băut cidru și a rămas fără permis

"L-am observat pe domnul Zacornea cu un păhărel de 200-250 ml cu evident, cu tărie, că un paharel micuț nu are cum să aibă suc în el. Am stat deoparte si am vrut sa vad daca o sa se urce la volan dupa ce consuma aceste bauturi alcoolice. Evident, la 20-20 si ceva a iesit afara, s-a urcat in masina institutiei. + a gonit in tromba in directia bulevardului", spune instructorul auto Marian Neneștean.
Comisarul nu neagă că și-a petrecut seara la terasă, alături de mai mulți amici, însă până la beție e cale lungă, spune el. Însetat după ce toată ziua a stat, în uniformă, la birou, șeful de la Permise Iași ar fi servit, e drept, mai multe pahare cu cidru din comerț.

Comisarul rămas fără permis: Cidrul nu e alcool!

O băutură despre care nu crede că ar avea alcool.
"Am fost oprit de un echipaj de poliție un instructor auto m-a oprit, a spus că eu am consumat alcool deși a văzut foarte bine că eu am consumat doar cidru de mere din ăla roșu", pretinde Vasile Zacornea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Iaşi
Cidrul este o băutură pe cât de dulce, pe-atât de tare și este interzis celor care se urcă la volan. Pe etichetă, avertismentul e scris cu litere de-o șchioapă: numai o sticlă are 4,5% alcool adică tot cam cât are în compoziție o bere.
"Foarte popular, dar efectele sale depind de concentratia alcoolului, 5% cidru, 5% bere este cam acelasi lucru, cele de 12% se apropie chiar de tăria vinului, așa că nu vă recomandăm cidru la volan, vă poate crea mari probleme și am avut cazuri la terapie intensiva dupa consumul mare de cidru", spun medicii.
Comisarul a simțit pe pielea lui efectele băuturii când colegii de la Rutieră l-au supus etilotestului și au aflat că avea 0,11% alcool pur în aerul expirat. Îndrăzneală sau imprudență, șoferul cu uniformă de la stat trebuie să suporte consecințele: a fost amendat cu 1 300 de lei și a rămas fără permis e conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si