Dezvăluiri despre "clienții" care au solicitat certificate fictive de vaccinare anti-COVID

Date noi ies la iveală în dosarul vaccinărilor fictive din Prahova, în contextul în care tribunalul a dispus cercetarea sub control judiciar a patru inculpaţi.

Author: Razvan Ilie miercuri 27 octombrie 2021 , 22:02

Certificate false anti-COVID. În dosar se fac cercetări cu privire la infracţiunile de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.  

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printre zecile de persoane care au cerut certificate fictive de vaccinare anti-COVID se află membri ai unui lot olimpic şi un subofiţer de la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Prahova, se arată în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus cercetarea sub control judiciar a celor

patru inculpaţi reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive.

Citeste si: Fără certificat verde la muncă

Rețeaua certificatelor fictive din Prahova

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat, în data de 14 octombrie, 17 percheziţii domiciliare şi la sediile centrului de vaccinare şi ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie vizate în cauză, fiind puse în aplicare 35 de mandate de aducere emise pe numele inculpaţilor şi suspecţilor.

În urma audierilor, patru persoane au fost reţinute, instanţa dispunând cercetarea acestora sub control judiciar.

În dosar se fac cercetări cu privire la infracţiunile de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Citeste si: Primiți cu căldură și fără vaccin

Stenograme incriminatorii la dosar

În motivarea tribunalului sunt transcrise interceptări ale unor discuţii purtate de către inculpaţii din dosar, în urma verificărilor stabilindu-se că una dintre persoanele care au beneficiat de vaccinarea fictivă este subofiţer în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova.

Citeste si: VIDEO| Persoanele care nu dețin certificatul verde au tot mai puține variante pentru aprovizionare

Totodată, procurorii prahoveni care instrumentează dosarul arată că, la nivelul centrului din comuna Valea Călugărească, vaccinarea era mimată în prezenţa solicitanţilor, iar activitatea "s-a simplificat" când aceasta s-a mutat la un cabinet medical individual.

"La nivelul Centrului de Vaccinare Valea Călugărească, vaccinarea fictivă a persoanelor interesate se realiza cu prezenţa fizică a acestora, mimându-se de către asistentul XX inocularea serului în timp ce se afla în cabina de vaccinare doar acesta şi persoana în cauză. Începând cu perioada în care inculpaţii XX şi XX lucrau împreună în calitate de asistenţi la Centrul de vaccinare Valea Călugărească, inculpatul X şi-a început activitatea infracţională mimând vaccinarea persoanelor interesate, contra unor sume de bani ce erau plătite de beneficiari cu ocazia primei doze de vaccin", mai spun anchetatorii.

Citeste si: Doar cu certificat verde la locul de muncă? Proiectul a fost respins în Senat

Sumele de bani cerute de acesta se situau în jurul valorii de 500 lei pentru fiecare beneficiar. La datele programate pentru rapel, beneficiarii veneau în general singuri şi doar ocazional li se mai cerea o sumă modică de 100 lei, însă nu întotdeauna o şi achitau. 

La nivelul cabinetului medical de familie, metoda folosită era mult mai simplă, în sensul că beneficiarii nu se prezentau deloc la cabinet, fiindu-le eliberate doar adeverinţele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si