China a început vaccinarea în masă cu seruri experimentale anti-COVID-19

China a vaccinat aproape un milion de oameni cu seruri experimentale împotriva virusului SARS Cov 2, dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) în cadrul campaniei naționale de imunizare a lucrătorilor esențiali, au anunțat oficialii chinezi, conform Reuters.

Author: Alina Raducu joi 19 noiembrie 2020 , 14:53

China a început vaccinarea în masă cu seruri experimentale anti-COVID-19
China a început vaccinarea în masă cu seruri experimentale anti-COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tot în China a fost lansat programul de utilizare de urgență în iulie, care include până acum trei vaccinuri pentru lucrătorii esențiali și alte grupuri limitate de oameni, deși studiile clinice nu au fost încă finalizate pentru a-și dovedi siguranța și eficacitatea.

Încă nu a fost raportată nicio reacție adversă gravă de către cei care au primit vaccinul, susține compania Sinopharm într-un articol de pe rețeaua socială WeChat, care îl citează pe președintele companiei, Liu Jingzhen.

China a vaccinat un milion de persoane cu trei seruri experimentale anti-COVID

Astfel, pentru programul de vaccinare de urgență au fost utilizate două vaccinuri dezvoltate de Sinopharm și un vaccin al companiei Sinovac Biotech.

Citeste si: Un nou record de cazuri de coronavirus, într-o țară vecină cu România

Vaccinurile experimentale sunt supuse studiilor clinice de fază 3 în străinătate, și au fost folosite de aproape 60.000

de persoane, iar probe de sânge de la peste 40.000 de participanți au fost deja prelevate la 14 zile după ce au luat a doua doză, a mai precizat Liu Jingzhen.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si