Alexandru Rafila, previziune sumbră. "Este foarte posibil să apară un alt val. Lucrurile nu s-au stabilizat, va exista o creștere"

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii și candidat PSD la alegerile parlamentare, spune că un al treilea val al pandemiei de coronavirus este foarte posibil să apară în primele luni ale anului viitor.

Author: Razvan Ilie joi 19 noiembrie 2020 , 12:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila estimează că numărul cazurilor noi de coronavirus va creşte în continuare în următoarea perioadă și că lucrurile nu s-au stabilizat.

"Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare”, a spus Alexandru Rafila la un post TV.

Citeste si: Un nou record de cazuri de coronavirus, într-o țară vecină cu România

Alexandru Rafila: Anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu  

Alexandru Rafila a comentat noul record atins de România miercuri în cazul îmbolnăvirilor cu coronavirus. El a precizat că unele anchete epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea.

"Degeaba mărim capacitatea spitalelor", spune Rafila.  

"Eu cred că va exista o creștere, pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate se pare că nu sunt eficiente. Se pare că de la o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. Degeaba mărim capacitatea spitalelor. Sigur, acest lucru trebuie făcut. Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea, ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități", a declarat medicul român la România TV.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Localități lipite de București, în pericol de carantină. Decizia ar putea fi luată azi

Alexandru Rafila: Valul al treilea este posibil în februarie-martie

Alexandru Rafila crede că este foarte posibil să apară al treilea val de infectări cu noul coronavirus în lunile februarie-martie, dar că depinde de măsurile de sănătate publică şi de măsurile individuale de protecţie dacă acesta va fi mai mare sau mai mic.

"Acest tip de infecţii virale, boli infecţioase cu transmitere pe cale respiratorie, evoluează în valuri, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm despre infecţia cu noul coronavirus faţă de care nu avem imunitate. Există cam 90%, poate puţin sub 90%, din populaţia României care nu a trecut prin infecţie, deci masa receptivă e foarte mare. Aşa că în mod natural se întâmplă un ciclu de progres al transmiterii şi de regres al transmiterii, generat pe de o parte de măsurile de sănătate publică, generat de măsurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, măsurile de sănătate publică se relaxează şi există o astfel de evoluţie în valuri”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Mureş, citat de Agerpres.

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

După valul din primăvară urmează acest val al doilea, care tinde să atingă niveluri mult mai mari decât cel din primăvară, spune Rafila. Acest al doilea val a găsit sistemele de sănătate sau majoritatea sistemelor de sănătate mult mai bine pregătite. "Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică. Aici cred că ar trebui să dăm răspunsuri", a precizat Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si