China emite alertă pentru o boală mai gravă decât noul coronavirus

China emite alertă pentru ciuma bubonică, iar autoritățile medicale au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică a țării, Mongolia Interioară. Comitetul de sănătate al orașului Bayan Nur a emis o alertă de nivelul al treilea, destul de ridicat, într-un sistem cu patru niveluri. Alerta interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transporta ciuma și solicită publicului să raporteze orice cazuri suspecte de febră fără cauze clare.

R.I., luni 06 iulie 2020 , 09:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Autorităţile chineze au emis, duminică, un avertisment cu privire la ciuma bubonică. Cunoscută sub numele de Moartea Neagră a Evului Mediu, ciuma este foarte infecţioasă şi deseori răspândită de purici. Alerta vine la o zi după ce un spital a raportat cazul unui pacient care a testat pozitiv pentru această boală. Comitetul de sănătate al oraşului Bayan Nur a emis o alertă de nivelul al treilea şi interzice vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală.

Citeste si: Un virus asemănător cu SARS-COV-2, ținut secret 7 ani în laboratorul din Wuhan

De asemenea, populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă, potrivit Mediafax. Cazurile de ciumă bubonică se întâlnesc destul de frecvent în China, dar focarele au devenit tot mai rare. În perioada 2009 - 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese.

Mai multe alerte medicale au venit recent din China, împreună cu temerile legate de un al doilea val de coronavirus. Un studiu apărut într-o revistă științifică din SUA susține că în China circulă deja o tulpină a virusului gripei porcine care “posedă toate caracteristicile esențiale ce arată o mare adaptabilitate pentru a contamina oameni”.

Citeste si: Un om de afaceri din India poartă o mască de aur pentru a se proteja de coronavirus

Coronavirusul, semnalat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut în metropola chineză Wuhan (centru), a contaminat de atunci peste 11 milioane de persoane în toată lumea. Potrivit majorității oamenilor de știință, virusul a fost probabil transmis la om de la un animal. O piață din oraș a fost incriminată deoarece ar fi vândut animale sălbatice vii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si