China închide două orașe pentru a stopa noua explozie de coronavirus

China a întărit sâmbătă restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de Beijing, deja plasate în carantină, în speranţa că va reuşi să stăvilească răspândirea COVID-19, cea mai gravă după şase luni în această ţară unde noul tip de coronavirus a apărut în urmă cu un an.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 09 ianuarie 2021 , 23:14

China a reuşit în primăvară să stăvilească epidemia care s-a răspândit de atunci pe tot globul,
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Două orașe chineze la sud de Beijing și-au înăsprit restricțiile de virus și au emis ordine de izolare la domiciliu a rezidenților timp de o săptămână, în timp ce autoritățile se luptă pentru a elimina reapariția infecțiilor,

potrivit NZHerald.

China a reușit să țină în mare măsură sub control focarul intern de coronavirus după ce maladia a apărut pentru prima oară la Wuhan la sfârșitul anului 2019, dar o creștere în provincia Hebei, limitrofă Beijingului, a declanșat noi blocaje înainte de Anul Nou chinezesc, de luna viitoare.

Două orașe din China, în carantină severă

Hebei a raportat peste 300 de cazuri confirmate de COVID-19 în ultima săptămână, dintre care 200 de infecții asimptomatice. Majoritatea cazurilor au fost în orașul Shijiazhuang, care împreună cu zonele înconjurătoare găzduiește 11 milioane de oameni. Alte câteva infecții au fost raportate în orașul vecin Xingtai, unde locuiesc 7 milioane de oameni.

În total, 18 milioane de locuitori din provincia Hebei, în vastele comune Shijiazhuang şi Xingtai, care au importante zone rurale, nu mai pot ieşi din locuinţe decât pentru motive de maximă urgenţă, în urma apariţiei câtorva cazuri de contaminări în ultimele zile.

Citeste si: "Nu vom lăsa companiile străine să testeze vaccinul pe poporul nostru", spune președintele unei țări

Şcolile sunt închise, precum şi mijloacele de comunicaţie (autostrăzile, aeroportul, trenurile, autocarele pe distanţe lungi) în aceste două oraşe din Hebei, provincia ce înconjoară Beijingul.

China numără 87.000 de cazuri de infectare cumulate într-un an, cifră mult mai mică decât bilanţurile considerabile anunţate în ţările occidentale.

Cum a reușit China să țină sub control "virusul chinezesc"

China a reuşit în primăvară să stăvilească epidemia care s-a răspândit de atunci pe tot globul, provocând până acum 1,9 milioane de decese la nivel mondial. Această ţară numără oficial 4.634 de decese cauzate de COVID-19, ultimul înregistrat în mai.

Însă în ultima săptămână Hebei a anunţat peste 300 de contaminări, dintre care aproape 200 asimptomatice. Acum, China numără 87.000 de cazuri de infectare cumulate într-un an, cifră mult mai mică decât bilanţurile considerabile anunţate în ţările occidentale.

Autorităţile chineze subliniază în ultimele luni că noile contaminări corespund tulpinilor provenite din străinătate care au ajuns în China prin intermediul persoanelor ce au călătorit afară sau prin alimente congelate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si