China trimite trupe în Rusia

Mutare fără precedent în tabăra anti-occidentală condusă de Rusia și China. La finalul lunii august, vor avea exerciții militare de amploare conduse de Moscova, la care participă trupe ale Chinei, Indiei, Belarusului sau Mongoliei.

Author: Sorin Negru miercuri 17 august 2022 , 20:53

china rusia

Trupe chineze se vor deplasa la sfârşitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciţii militare comune, conduse de Moscova

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Trupe chineze se vor deplasa la sfârşitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciţii militare comune, conduse de Moscova

Pe lângă chinezi, vor lua parte de asemenea militari din India, Belarus, Mongolia şi Tadjikistan, a anunţat miercuri Ministerul chinez al Apărării, citat de Reuters.

Citeste si: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alarmat de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie

Participarea Chinei la aceste exerciţii comune "nu are legătură cu situaţia internaţională şi regională actuală", menţionează într-un comunicat ministerul chinez.

Parteneriat "fără limite" între China și Rusia

Cu puţin timp înainte de ofensiva armată a Rusiei în Ucraina în 24 februarie, Beijingul şi Moscova au proclamat un parteneriat strategic "fără limite".

Responsabili americani afirmă totuşi că nu au constatat livrări de echipamente militare chineze Rusiei sau un ajutor al Beijingului către Moscova în faţa sancţiunilor occidentale, conform agenţiilor de presă citate.

Moscova a anunţat cu trei săptămâni în urmă organizarea de manevre militare strategice în estul Rusiei, între 30 august şi 5 septembrie, sub numele de cod "Vostok 2022" ("Est 2022"), indicând că vor participa şi contingente din alte ţări.

Soldați din India, Belarus și Mongolia, alături de ruși

La aceste exerciţii, care se vor desfăşura în 13 poligoane militare, aşa cum a comunicat Moscova, pe lângă trupele terestre şi aeriene ruseşti, vor mai participa contingente ale Armatei de Eliberare Populare Chineze (PLA, armata chineză), Indiei, Belarusului, Tadjikistanului şi Mongoliei, printre alte ţări.

Ultimele astfel de exerciţii datează din 2018.

Ministerul chinez al Apărării a declarat că participarea Chinei la exerciţiile "Vostok" face parte dintr-un acord anual de cooperare bilaterală cu Rusia.

"Obiectivul este aprofundarea unei cooperării pragmatice şi amicale cu armatele ţărilor participante, îmbunătăţirea nivelului de colaborare strategică între părţile participante şi consolidarea capacităţii de reacţie la diverse ameninţări în materie de securitate", se arată în comunicatul ministerului citat.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si