China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc

China va relua procesarea de vize pentru străini din zeci de ţări, dar cu condinția ca aceştia să fi fost vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin fabricat în China, conform publicaţiei The Guardian. China are acum cinci vaccinuri aprobate pentru uz general sau de urgenţă, inclusiv trei care sunt distribuite şi în alte ţări, fie prin comerţ, fie sub formă de ajutoare.

Author: Alina Raducu joi 18 martie 2021 , 08:55

China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc
China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest anunț a ridicat multe semne de întrebare cu privire la motivaţiile din spatele cererii, dat fiind că vaccinurile Chinei nu sunt aprobate în multe dintre ţările pentru care a deschis călătoriile şi că nu va accepta vaccinurile străine făcute în altă parte, inclusiv cele aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Beijingul a interzis deja călătoriile neesențiale în China pe timpul pandemiei de COVID-19

Beijingul a interzis în mare parte călătoriile neesenţiale în China. Reluarea călătoriei este un factor esenţial pentru redresarea economică şi multe ţări discută acest subiect cu atenţie, sau paşapoarte de vaccinare recunoscute reciproc, pe măsură ce implementează campanii interne de vaccinare.

Anunţurile făcute de ambasadele chineze în cele 20 de ţări în această săptămână variază uşor în funcţie de fiecare ţară, dar, în cea mai mare parte, promit o revenire la procesarea vizelor pre-pandemice pentru unele grupuri, astfel încât să reia ”schimburile interumane în mod ordonat”.

În prezent, este permis accesul străinilor din locuri precum Hong Kong, SUA, Marea Britanie, India, Australia, Irak, Thailanda, Croaţia, Israel, Pakistan şi Filipine.

Eventualii beneficiari trebuie să fi fost vaccinaţi fie cu două doze ale unui vaccin, fie cu un vaccin cu doză unică, cu cel puţin 14 zile înainte de călătorie, dar vaccinul trebuie să fie unul dintre vaccinurile produse de China la nivel intern.

Testele negative pentru Covid-19 şi regulile de carantină vor fi aplicate în continuare.

Cominicatul emis de ambasada din SUA afirmă că China va permite acum întoarcerea ”cetăţenilor străini şi a membrilor familiilor acestora care vizitează China continentală pentru reluarea muncii şi a producţiei în diferite domenii”.

Totodată, China a extins eligibilitatea pentru călătoriile care au ca scop ”nevoi umanitare”, pentru membrii de familie ai cetăţenilor chinezi sau rezidenţi care doresc să participe la reuniuni de familie, să aibă grijă de rude în vârstă sau de bolnavi sau să participe la înmormântări.

China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc
China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc

Citeste si: Franţa impune restricţii mai dure în unele regiuni, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

China a anunţat pentru prima dată modificări ale proceselor de acordare a vizelor pentru străini în Hong Kong, unde vaccinul chinezesc Sinovac este unul dintre vaccinurile administrate deja publicului

Vaccinurile chinezeşti au fost, de asemenea, aprobate pentru utilizare în Filipine, Thailanda şi Irak, dar în alte câteva ţări cărora China le-a oferit opţiunea de călătorie nu există niciun vaccin chinezesc disponibil. Asta a însemnat că oamenii din Australia, de exemplu care pot primi doar un vaccin aprobat, prescris de un medic au fost excluşi din oferta Chinei în mod implicit.

Paul Griffin, un medic specializat în boli infecţioase din Australia, a spus că este posibil ca autorităţile de reglementare australiene să aprobe în cele din urmă un vaccin chinezesc, ”dar nu ştiu dacă acestea sunt examinate de TGA... şi cu siguranţă nu avem un acord de cumpărare”.

Chiar și după criticile iniţiale şi suspiciunile cu privire la lipsa de date publicate ale studiilor din China, există acum o acceptare mult mai largă a vaccinurilor chinezeşti, deşi ratele de eficacitate raportate variază enorm.

Încă nu se ştie ce efecte au vaccinurile chinezeşti în stoparea transmiterii Covid-19, atât la indivizi, cât şi la nivel de populaţie atunci când se utilizează mai multe tipuri.

Eforturile de a furniza vaccinurile la nivel internaţional a fost etichetat ca o campanie de ”diplomaţie a vaccinurilor”, pentru a spori locul Chinei în calitate de contribuitor la sănătate la nivel mondial, cu preluare în special în Asia, Africa şi America de Sud.

Într-un briefing de presă de marţi, Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a negat faptul că regula a fost concepută pentru a împinge alte ţări să recunoască vaccinurile Chinei.

”Propunerea noastră... este făcută după ce am analizat temeinic siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor chinezeşti. Acesta este un aranjament făcut de partea chineză unilateral. Este un lucru diferit de recunoaşterea vaccinului”, a declarat Zhao.

Robert Booy, expert în boli infecţioase şi vaccinuri la Universitatea din Sydney, a afirmat că anunţul de la Beijing este ”un semn bun” pentru persoanele care se întorc în China pentru a lucra şi că are sens să ne dorim ca acei repatriaţi să fie vaccinaţi.

„Cred că toate ţările, China sau nu, sunt mândre de un vaccin sigur şi eficient şi ar dori să vadă un vaccin de calitate utilizat pe scară largă, aşa că aş elimina politica din acest lucru şi aş spune că înţeleg că vreau să văd utilizwt un vaccin sigur şi eficace. Dar faptul că vaccinurile fabricate în China nu sunt disponibile în multe ţări face lucrurile dificile. Sper că autorităţile chineze vor accepta orice vaccin împotriva Covid-19 de renume", a mai adăugat Booy.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea imunizărilor cu vaccinul împotriva Covid-19 al AstraZeneca


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anamaria Prodan, schimbare radicală de look după despărțirea de Laurențiu Reghecampf:... Anamaria Prodan, schimbare radicală de look după despărțirea de Laurențiu Reghecampf: „Frumos, nu?”
spotmedia.ro
Cum s-a format Omicron și de ce s-ar putea ca vaccinurile să nu ne protejeze de noua... Cum s-a format Omicron și de ce s-ar putea ca vaccinurile să nu ne protejeze de noua tulpină
spotmedia.ro
Urmează un weekend cu furtuni electromagnetice. Ce trebuie să știm și ne-ar putea afecta Urmează un weekend cu furtuni electromagnetice. Ce trebuie să știm și ne-ar putea afecta
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă,... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
infoactual.ro
Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă... Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă complet
infoactual.ro
Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali... Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali din alte lumi
evz.ro
Premierul anunță măsuri draconice. Toți trebuie să se auto-izoleze și să își facă un... Premierul anunță măsuri draconice. Toți trebuie să se auto-izoleze și să își facă un test PCR. Nimeni nu mai scapă
doctorulzilei.ro
Uniunea Europeană propune un termen de expirare pentru pașapoartele covid. Despre ce... Uniunea Europeană propune un termen de expirare pentru pașapoartele covid. Despre ce termen e vorba și cum îl putem prelungi?
romaniatv.net
Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am... Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am reușit în 27 de ani să îi conving că e părul meu!"
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si