China vrea un „parteneriat energetic mai strâns” cu Rusia

China a anunțat că este dispusă să creeze un parteneriat mai strâns cu Rusia în domeniul energiei, pentru a asigura securitatea energetică globală, potrivit Sky News.

Author: Sorin Negru marți 29 noiembrie 2022 , 17:31

xi jinping putin

Rusia și China, parteneriat simbolic pe energie

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

China transmite că este dispusă să creeze un parteneriat energetic mai strâns cu Rusia pentru a asigura securitatea energetică globală.

Citește și: Cât a cheltuit Rusia în primele 9 luni de război in Ucraina. Suma depășește PIB-ul SUA

Președintele Xi Jinping a făcut anunțul în momentul în care grupul G7 se pregătește să impună noi măsuri asupra exporturilor de petrol ale Rusiei.

Mesajul lui Xi Jinping pentru Rusia

Televiziunea de stat CCTV a prezentat comentariile liderului de la Beijing, făcute într-un mesaj către cel de-al patrulea forum energetic China-Rusia.

„China este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a stabili un parteneriat energetic mai strâns, pentru a promova dezvoltarea energiei curate și ecologice și pentru a menține în comun securitatea energetică internațională și stabilitatea lanțurilor de aprovizionare din industrie”, a spus

Xi Jinping.

Citește și: Rusia se pregătește intens pentru noi atacuri cu rachete în Ucraina

Potrivit Sky News, declarația poate reprezenta o dezamăgire pentru cei care nutresc speranța că Xi Jinping și China ar putea încerca să se distanțeze de invazia cinică a Ucrainei de către Vladimir Putin.

Cu toate acestea, este posibil ca remarcile să fie în mare măsură simbolice și să nu reflecte nicio dezvoltare semnificativă în relația dintre țările aliate.

Atacul la infrastructura energetică din Ucraina, "crimă de război"

Ministrul german al Justiţiei Marco Buschmann a calificat marţi drept ”crimă de război” distrugerile ”sistematice” ale infrastructurilor energetice comise de către Rusia în Ucraina, relatează AFP.

Atacurile actuale ţintite împotriva aprovizionării cu electricitate şi căldură, „pentru a lăsa oamenii în apartamentele lor în timpul unei ierni în care temperaturile ar putea coborî la- 30 de grade Celsius sunt o crimă de război teribilă”, a declarat ministrul german al justiţiei, Marco Buschmann, după o reuniune cu omologii săi din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si