Chinezii au construit mega autobuzul care permite masinilor sa circule pe sub el

In cadrul evenimentului Beijing International High-Tech Expo, editia a 19-a, desfasurata in perioada 19-22 mai 2016, a fost prezentata o replica in miniatura a mega autobuzului chinezesc, care va circula pe doua benzi si va permite masinilor, cu o inaltime maxima de 2.1 metri, sa circule sub el.

joi 26 mai 2016 , 11:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mega autobuzul va avea o capacitate de pana la 1.400 de pasageri, va circula pe o pista speciala, cu o viteza maxima de 65 km/h. Alimentat cu energie electrica, vehiculul va putea lua locul a 40 de autobuze, ceea ce ar reduce consumul anual de combustibil cu 800 de tone si emisiile de carbon cu aproape 2.500 de tone. In plus, se estimeaza ca autobuzul va costa mai putin decat o garnitura de metrou, scrie descopera.ro.

In China, apar foarte multi soferi in fiecare an si din acest motiv orasele au inceput sa se sufoce din cauza traficului aglomerat si a poluarii care atinge cote alarmante.

În momentul de faţă, compania chineză Transit Explore Bus construieşte un model la scară reală al unui autobuz electric, care urmează să fie pus în funcţiune în oraşul Changzhou, în luna iulie. Specialiştii spun că, dacă testele vor fi realizate cu succes, primul rezultat vizibil de care se vor bucura locuitorii oraşelor va fi traficul mult mai degajat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si