Chris Simion-Mercurian, mesaj emoționant după moartea lui Ducu Darie: „O să-l țin la fel de strâns în brațe”

Regizoarea Chris Simion-Mercurian a postat, pe Facebook, un mesaj emoționant după ce Ducu Darie s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 60 de ani.

D.S., joi 19 septembrie 2019 , 13:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ieri, astazi, maine si mai departe ...o sa-l tin la fel de strans in brate. Datorita lui am dat la regie! Lui ii multumesc dupa fiecare spectacol si-i dedic o parte din aplauze. A fost mentorul meu. Si asa va ramane! Dumnezeu sa-ti odihneasca sufletul, Ducu. Maria mea, Serghei...”, a scris, pe Facebook, Chris Simion-Mercurian.

Alexandru Darie, născut la 15 iunie 1959, într-o familie de artişti: Iurie Darie şi Consuela Roşu. A absolvit Academia de Teatru şi Film - Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune, în 1983. Din 2006 şi până în prezent este director al Teatrului Bulandra din Bucureşti. Între 2006 şi 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, potrivit ww.bulandra.ro.

Citeste si: Oana Pellea, după moartea lui Ducu Darie: "Drum bun. Ne mai întâlnim noi... şi... te iubesc!"

În 1984 a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea.

Între 1987 şi 1990 a fost asistent regizor artistic la Teatrul de Comedie din Bucureşti, iar din 1990 până în 1992 - regizor artistic la acelaşi teatru. Din 1992 până în 2002 a fost regizor artistic la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

A fost recompensat pentru merite artistice deosebite Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

Citeste si: Alexandru Darie a murit. Regizorul avea 60 de ani

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si