Nor saharian peste România. Meteorologii de la ANM avertizează că, în perioada 21 – 22 mai, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Citește și: VIDEO- Praful saharian, aur pentru spălătorii. Șoferii au stat la cozi toată ziua, pentru a-și curăța mai repede mașinile. ,,Ne-am făcut prieteni pe aici''

Norul de origine sahariană va parcurge sud-estul Europei și va ajunge și în România. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În următoarele zile, valul de praf care vine din nordul Africii aduce "ploi murdare", în România.

Unde vor fi depuneri de praf saharian

În seara zilei de marți (21 mai) și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai) această masă de aer va fi prezentă și deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul și sudul României.

Ca urmare a ploilor prognozate în țara noastră, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele menționate mai sus, potrivit Antena 3. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cursul zilei de miercuri, 22 mai, în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. 

Cod galben de ploi torențiale 

Cod galben de ploi torențiale 

[Sursa foto: Meteo Romania]

Prognoză specială pentru București

Meteorologii de la ANM au emis, marți 21 mai, o prognoză specială pentru Capitală, conform căreia temperatura va scădea accentuat începând de la ora 16.00, ajungând la minime de 11 grade pe timpul nopții.

Miercuri, 22 mai, sunt așteptate perioade cu averse și descărcări electrice.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21.05.2024 ORA 16:00- 22.05.2024 ORA 09:00
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. La începutul intervalului temperatura va fi de 25- 26 de grade, apoi va scădea, astfel că minima nopții va fi de 11- 13 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 22.05.2024 ORA 09:00- 23.05.2024 ORA 09:00
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi de 24- 26 de grade, iar cea minimă de 12- 14 grade.

În următoarele zile, valul de praf care vine din nordul Africii aduce "ploi murdare", în România.

Valul de praf saharian aduce "ploi murdare", în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si