Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe Marea Mediterana, plutesc acum 200 de pietre mortuare inscriptionate cu numele unora dintre imigranţi care si-au pierdut viaţa.

Cimitirul a fost creat la indemnul rudelor si supravieţuitorilor de o asociaţie care vrea să tragă un inedit semnal de alarma asupra amplorii dramei umane, scrie bn24.ro.

„Mulţi dintre ei au vrut doar să ajungă în Europa, dar Mediterana s-a transformat într-un cimitir pentru sirieni”, spune un supravieţuitor. „Visam la mare, abia aşteptam să o văd. Acum o urăsc. Aş fi vrut să mor în bombardamentele din Siria decât să văd atâta moarte”, spune un altul care lucrează pentru asociaţie.

Proiectul poate fi accesat pe site-ul theseacemetery.com, acolo unde fiecare piatră funerara dezvaluie povestea miilor de refugiati care au murit.

Conflictul din Siria a creat cea mai mare criză umanitară din al Doilea Război Mondial. 4,6 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si