Cinci cutremure în 4 ore în Serbia, la granița cu România. Cel mai puternic seism a avut 4,4 pe Richter

Cinci cutremure s-au produs duminică într-un interval de doar 4 ore în Serbia, la graniţa cu România, iar cel mai puternic seism a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter.

M.C.B., duminică 23 decembrie 2018 , 15:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Seria de cutremure a început sâmbătă după-amiaza, conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), care a înregistrat un seism de 2.2 pe Richter la ora 16:59, la graniţa Serbiei cu România, la o adâncime de 5 kilometri. Acest cutremur de suprafaţă, de mică intensitate, s-a produs în apropierea oraşelor Deta (35km), Timișoara (64km), Jimbolia (67km), Oravița (83km) şi Buziaș(85km), conform INFP. Iar după câteva ore de linişte, duminică dimineaţa, la ora 05:47, pâmântul s-a cutremurat din nou, în aceeaşi zonă de data aceasta la o adâncime de 3 kilometri, având o intensitate de 2.4

pe Richter.

La ora 06:58  a urmat un alt seism, cu o intensitate de 2.2 pe Richter, care s-a produs tot la 3 kilometri adâncime. Cel mai puternic seism, cu o intensitate de 4.4 pe Richter, s-a produs la ora 08:33, la graniţa României cu Serbia, la o adâncime de 5 kilometri. La 08:56 s-a produs un alt cutremur în aceeaşi zonă, de 3.8 pe Richter, INFP precizând că acesta a fost localizat tot la o adâncime de 5 kilometri. 

Ultimul seism s-a înregistrat la ora 09:37, la graniţa României cu Serbia, şi a avut 2.4 pe Richter. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Bucureşti. 

Sursă: libertatea.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si