Cinci polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Cum acționau aceștia

Cinci polițiști de frontieră de la Oradea au fost trimiși în sala de judecată pentru luare de mită. Aceștia cereau sume de bani pentru a nu le mai controla marfa sau actele.

Author: Diana Puiu marți 27 septembrie 2022 , 17:25

Cinci polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Cum acționau aceștia

Cinci polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Cum acționau aceștia

[Sursa foto: telem.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sume între 50 de lei și 100 de euro erau cerute de către polițiștii de frontieră oamenilor care voiau să treacă granița.

În schimbul banilor, aceștia nu mai erau controlați la acte sau la bagaje.

Citeste si: VIDEO- Șeful Secției de Chirurgie de la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”, cercetat penal. Acesta ar fi primit mită

“În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie – mai 2021, inculpaţii au primit de la conducători auto ai camionelor de transport marfă, aparţinând unei persoane juridice române, sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro, pentru: a facilita acestora reducerea timpilor de aşteptare, in coloana ce se formeaza pe drumul european E60, fapta fiind săvârşită în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea persoanei în cauză, neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la controlul documentelor transportatorilor de marfă”, se

arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre soluționare către Tribunalul Bihor.

Citeste si: Percheziții în Vâlcea, în mai multe cazuri de fraudă cu certificate de handicap false

Șeful Secției de Chirurgie de la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”, cercetat penal. Acesta ar fi primit mită

În cursul acestui an, spun procurorii anticorupție, Alexandru-Florin Săvulescu, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora.

Citeste si:  Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii Europene. "Putin va fi înfrânt, iar Europa va ieși învingătoare"

Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Săvulescu nu are voie, printre altele, să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Citeste si: Interlopul Florin Ghinea a fost eliberat. Primele imagini cu Ghenosu alături de familie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si