Cine a avut de castigat de pe urma tragediilor de tip "Colectiv" sau "Bamboo"? Afacerile INSEMEX, instutul care realizeaza expertize dupa incendiu au "explodat" in ultimii ani

In spatele unor tragediilor de tip Colectiv sau ale unor incendii de proportii cum a fost cel de la Bamboo, exista cineva care are doar de castigat. Institutul Insemex din Petrosani „a explodat” din punct de vedere financiar in ultimii ani.

Author: D.C. Editor: Viorela Precupas marți 31 ianuarie 2017 , 08:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gandit ca o institutie de „cercetare-dezvoltare pentru secrutitate miniera si protectie anti-exploziva”, Insemex a fost infiintat la Petrosani in anul 1949. Paradoxal, in timp ce industria miniera este la pamant, afacerile Insemex au luat o amploare uriasa. Asta si pentru ca este singurul institut acreditat din Romania pentru a face expertize in cazul incendiilor.

Iar tara noastra pare sa fi intrat, de ceva vreme, sub semnul focului.
Colectiv a ars in octombrie 2015
Colectiv a ars in octombrie 2015

In ultimul an fiscal pentru care exista date (2015), Insemex a avut o cifra de afaceri comparabila cu a marilor corporatii: 13.8 milioane lei, iar la capitolul venituri toitale, institutul a declarat 14,2 milioane lei. Profitul brut al Insemex a fost de 2,5 milioane lei, in conditiile in care aici lucreaza 115 salariati. Totalul capitalului institutului pare de domeniul SF: 22,3 milioane lei, iar in conturile institutiei se aflau, la finalul lui 2015 circa 13,5 milioane lei.

La Bamboo a fost chemat tot INSEMEX
La Bamboo a fost chemat tot INSEMEX

Insemex este, probabil, cea mai profitabila institutie din domeniul cercetarii din Romania. Din 2006, institutul a capatat personalitate juridica si a intrat sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale si este condus de Dr Ing. George Artur Gaman.
Cladirea INSEMEX de la Petrosani
Cladirea INSEMEX de la Petrosani

Insemex a fost chemat pentru expertiza in celebrele cazuri „Colectiv” si „Bamboo”, iar dosarul alcatuit de institut a devenit o parte importanta din ancheta procurorilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si