Cine au fost iubitele lui Nicu Ceausescu. Fiul fostului dictator roman era considerat un mare crai

Viața amoroasă a lui Nicu Ceaușescu a fost îndeaproape controlată de mama sa, Elena Ceaușescu. A fost nevoit să renunțe la femeia de care a fost îndrăgostit timp de zece ani, a acceptat soția recomandată pe linie de partid și a murit departe de cea alături de care ar fi vrut să îmbătrânească.

Author: Catalina Popa marți 31 august 2021 , 15:17

Cine au fost iubitele lui Nicu Ceausescu
Cine au fost iubitele lui Nicu Ceausescu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se spune că Nicu Ceaușescu ar fi avut nenumărate amante. Istoria neoficială a amorului în vremea comunistă a reținut numai numele iubitelor celebre, cu care a avut relații intense, pe măsura caracterului lor interzis.

Donca Mizil, obligată de Elena Ceaușescu să facă avort

“Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a povestit soția fostului ministru de Externe.

Se pare că Elena Ceaușescu era îngrijorată de ”ereditatea” fetei, despre care credea că a fost înfiată.

”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține – ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a  lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu – de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale. Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicuşor.

Jeanina Matei, o pasiune trecătoare

Serghei Mizil, fratele celei care i-a furat inima mezinului familiei Ceaușescu, a povestit că, după dezamăgirea primei iubiri interzise, Nicu devenise ușor irascibil, chiar violent. La mare, Nicu Ceaușeascu a cunoscut-o pe Jeanina Matei, una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980. ”Prințișorul” venea s-o vadă la barul Melody.

Povestea lor de dragoste a fost de notorietate și a stârnit fel de fel de discuții. Deși tânărul Nicu Ceaușescu era îndrăgostit până peste cap de frumoasa artistă, se pare că soții Ceaușescu nu au agreat relația fiului lor cu cântăreața. Artista a părăsit România și s-a stabilit în Italia, dar a renunțat la cariera artistică.

În 2013, Janina s-a întors în țară și a rememorat, nostalgic, perioada în care se iubea cu cel pe care Elena Ceaușescu îl vedea la conducerea țării, după retragerea lui Nicolae Ceaușescu. "Au fost clipe frumoase şi ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate şti dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se ştie niciodată", a mărturisit cântăreața.

Nadia Comaneci. Prietenie strânsă sau poveste de dragoste?

În jurul relației dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu s-au țesut multe legende, atât în presa din țară, cât și în ziarele din străinătate. S-a vorbit despre o iubire desăvârșită. Mădălin Voicu susține că cei doi s-au cunoscut tot la mare, la o petrecere într-un bar, unde gimnast i-ar fi atras atenția și tânărului, pe atunci, Ion Dolănescu.

Cert este că Nicu s-a dat peste cap pentru ca Nadia să fie răsplătită pentru meritele ei sportive cu o mașină și o casă. De aici și zvonurile că ”Prințișorul” gelos ar fi montat microfoane în casă, pentru a o supraveghea pe sportivă.

Citeste si: Ce face Marius Elisei, la o lună după ce s-a despărțit de Oana Roman: „Sunt gata să fiu fericit”. Bărbatul a apărut pe Internet cu zâmbetul până la urechi- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Serghei Mizil este convins că Nicu Ceaușescu este cel care a ajutat-o pe Nadia să părăsească România cu o lună înainte de evenimentele din decembrie 1989.

Nadia a negat însă că ar fi avut o relație cu mezinul familei Ceaușescu. ,,Nu-i adevărat ca aș fi avut o relație cu Ceaușescu. Am întâlnit acea familie doar o dată în viața mea, când am primit un premiu din partea partidului. Se întâmpla după Jocurile Olimpice din 1976", a declarat Nadia Comăneci într-un interviu.

Citeste si: Ultima zi de vară: Mesaje frumoase pentru prieteni

Daniela Vlădescu, ultima iubită a lui Nicu Ceaușescu

Soprana Daniela Vlădescu a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu, cea alături de care fiul dictatorului spera să îmbătrânescă. Cei doi s-au cunoscut pe când se aflau în delegaţie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

  ”A fost o poveste frumoasă. Cel puţin din partea mea, a fost una sinceră, pe tot parcursul celor patru ani cât a durat. Aceiaşi patru ani in care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de operă din ţară, unde colaborasem ani la rând. Dar eu chiar m-am indrăgostit! De un om care avea şi o parte extraordinar de bună, parte de care mă îndrăgostisem şi care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a făcut să sufăr tot timpul”, a declarat la un moment dat Daniela Vlădescu într-un interviu pentru Jurnalul.

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

Soprana și-a părăsit însă iubitul în timpul detenției și a refuzat să participe la înmormântarea acestuia, motivând că ”e mai bine așa”.

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți, 31 august 2021. Câte decese s-au înregistrat în ultima zi

Poliana Cristescu, soția impusă de partid

Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor. Mădălin Voicu își amintește Poliana Cristescu era “o fată care nu arăta rău deloc”, dar “pentru care Nicu nu avea să simtă nimic”. Fusese impusă de Elena Ceaușescu, pe care tânăra o impresionase și o făcuse s-o considere ideală pentru rolul de viitoare primă doamnă.

A fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985. Și după divorț, Poliana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu, fiind primită în fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, la "Cabinetul 2", pentru servirea cafelei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si