Cine este Alice Arșinel, nora pe care Alexandru Arșinel a împrumutat-o cu 100.000 de euro

Cine este Alice Arșinel? Alexandru Arșinel a împrumutat-o cu o sumă considerabilă pe nora sa, deoarece aceasta ar fi avut probleme financiare.

Author: Alina Raducu vineri 30 septembrie 2022 , 13:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Arșinel a murit joi seară, la vârstă de 83 de ani, după o carieră îndelungată și spectaculoasă pe scena teatrului românesc.

Potrivit ultimei declarații de avere, completată în iunie 2020, actorul a câștigat 107.232 de lei într-un an, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Actorul declara, în 2020, că a încasat 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensie, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 10.800 de lei, o indemnizaţie handicap grad 2 pentru că îngrijirea soţiei bolnave. Alexandru Arșinel a condus mulți ani Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală. 

Mai mult, celebrul actor, Alexandru Arșinel i-ar fi dat soției fiului lui o sumă mare de bani, respectiv 100.000 de euro. Totul însă a fost notat în acte, așa cum prevede legea.  

Cine este Alice Arșinel, nora pe care Alexandru Arșinel a împrumutat-o cu 100.000 de euro?

Alice Arșinel, nora celebrului actor Alexandru Arșinel este director de ani buni la Ministerul Afacerilor Externe. Soția lui Bogdan Arșinel are datorii mari, astfel că actorul a împrumutat-o cu o sumă de bani coonsiderabilă. Alice i-a cerut socrului ei să o ajute să rezolve unele problemele financiare.

De asemenea, aceasta ar fi apelat și la cumnatul ei, Cristian Arșinel, solicitându-i o sumă de bani. Toate aceste împrumuturi sunt scrise, așa cum prevede legea, în acte. Așadar, în documente este notat faptul că, Alice Arșinel trebuie să-i înapoieze actorului suma de 100.000 de euro, în anul 2023.

Citeste si: Omagii aduse lui Alexandru Arșinel. Actorul a jucat 44 de ani pe scenă

Bogdan Arșinel, fiul cel mare al actorului este inginer constructor și este căsătorit cu Alice Arșinel, director în Ministerul Afacerilor Externe. 

Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri..”

Celebrul actor a confirmat că i-a împrumutat nurorii sale, Alice, această sumă de bani, mărturisind că nu l-a interesat care era motivul acesteia. „ Normal că i-am dat. Pe vremea aceea (în 2008, n. red.) se întâmplau altfel lucrurile, era mai bine din punctul acesta de vedere și, dacă am avut, i-am dat imediat, le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri. Nu m-a interesat nicio secundă la ce au nevoie de bani, știu că au ceva afaceri în construcții, iar acolo e nevoie de lichidități. Nu mai știu nici măcar când i-am dat, dar nu cred că e important asta”, declara Alexandru Arșinel, cu câteva luni în urmă.

Citeste si: Alexandru Arșinel a murit. Ultima imagine cu marele actor în viață

Mai mult, din ultima declarație de avere, depusă de Alice în iunie 2020, reiese că ea și soțul ei dețin mai multe imobiliare. Alice și Bogdan Arșinel au două terenuri intravilane în Ilfov, dar și un teren agricol, pe care se află un adăpost de animale, în județul Botoșani. Cei doi mai dețin un apartament și o casă, iar în conturi au aproximativ 150.000 de lei și 7.000 de euro.

În declarația de avere a soților Arșinel, la capitolul venituri obținute de Bogdan Arșinel, nora actorului nu a trecut nicio sumă. Fiul actorului, inginer de meserie, are o firmă în domeniul construcțiilor și cea pe care Alice a și împrumutat-o cu 340.000 de lei.

Citeste si: Ce avere uriașă avea Alexandru Arsinel și cine o moștenește

Conform declarațiilor fiscale, compania a avut o cifră de afaceri de peste 830.000 de lei în 2020, dar profitul nu a existat, raportând pierderi de 101.507 și datorii de 1.327.673 lei. Cu toate acestea, Alice Arșinel câștigă ca directoare în Ministerul Afacerilor Externe, un salariu de aproape 120.000 de lei anual, adică un salariu în jurul a 10.000 de lei lunar.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si